A FLAW!!

BEWARE - jag är nu skadat gods. Har fått astma. Var till läkaren idag och det verkar vara inflammations astma. Perfect. Jag som brukar vara stolt över att bara ha bra gener, att mina barn INTE skall få något dåligt utav mig. Och nu så blev jag rätt slagen när jag märkte att jag numera är "damaged goods". Så förlåt till min framtida man - I bring dirt to the genepool. Nåja - värre fel kan man ju nog ha, haha. Störd i huvet är jag ju iaf inte ;)

Det blev röntgen av lungorna idag också för att säkert utesluta lunginflammation och jag blev ganska skräckslagen när jag kikade in på skärmen där mitt "fina" lung-foto kom.. Jag såg tre fläckar på min vänsta lunga :| okay, what's going on? Nåja jag har förberett mig för det värsta, som jag alltid gör. Lika bra att måla fan på väggen - så blir man inte så chockad sen.

Men, jag är en kämpe, alltid varit. Så jag tar emot allt bara som livet slänger på mig och dealar med det.. sen kommer jag ut ÄNNU starkare än vad jag var förr (om det ens är möjligt) . Thanks for making me a fighter..

Sjukskrivad till lördag och skall nu sätta energin på att läsa i min fantastiska anatomi bok, fixa talet om USA och börja inreda mitt nya rum. Blir IKEA i oktober, men först måste rummet städas ur och målas om o.s.v. I love change, change is good. Och surprise, surprise, det kommer inredas NYC style, och jag vet, många ppls har det.. MEN, vem av dom kan säga att dom verkligen vet vad NYC egentligen är och står för? Vem av dom har egentligen vandrat på Manhattans gator? Inte många nej. Så jag kommer få det unikt på det sättet.

Nu skall jag logga in på IKEA och se vad allt jag kan hitta så mina ideer kan börja formas.

"one belongs to New York instantly, one belongs to it as much in five minutes as in five years"

- Thomas Wolf

PRIVATE DOC

Mmm, nu känner jag mig amerikansk. Skall fara till privat läkare, tanken av att sitta med snoriga människor och hosta i 3 timmar i väntan på en "jag har ingen aning vem du är.. är du typ ryss eller spansk?" så tar vi till läkaren som jag känner även fast han tar lite mer betalt. Han är ju inte löjligt dyr iaf. Fingret har blivit ok, därför far jag med mina lungor istället. Har hostat sen USA och tror totally att jag dragit på mig tuberkulos eller nåt liknande, även fast jag inte har feber (I never get that these days). Men vi får se, har helt ställt mig på det värsta. Mina lungor är totally NOT ok. Så håll tummarna att jag nu inte har cancer iaf..

Saknar mina vänner i USA så sjukt mycket nu. Kollade igenom bilder igår och tänk vilka fantastiska tider vi har haft. Att man liksom har haft chansen att få göra detta. Kommer ha åtm två på besök under detta år, Kyra är säkert - hon kommer i jan nångång för att planera vår West Coast roadtrip nästa sommar :) Tyler, jaa, om Rysse nånsin släpper honom därifrån så kanske han skulle stop by här för lite vinterbad. Vi får hoppas på det :) Rob är ju liksom lite inlåst i USA men nästa sommar, då ska vi kramas i 2 timmar, MINST. Haha och mina svennar också - det måste bli en Finlandsfärja med dom i vinter. Tänk vilken rikedom och vad mycket roligt vi ännu kommer ha. Måst bara "vejv in some cash" nu under våren. Tror jag ska vinn på lotto också.

Lite bilder för memorylanes skull:

halloween

x-mas

dinner german style

beautiful

best time in MIA with wonderful ppl

with Manhattan underneath our feet

boatcruise

love you

the best!

STUK

Mmm - inte den vildaste av villaavslutningar. Men en bra sådan :) Har ätit gott och kollat lite film m.m. med mina systrar. Bara myst. Med min sjuka röv och mitt stukade finger (the aftermath from yday) blir väl röntgen i morgon - kan ju inte jobba med en hand precis :/ När jag går ser jag ut som en total invalid, haltar och sprätar med fingret, haha.

Men även fast jag har sjukt finger och alla andra krämpor så hade jag skit skoj igår! Thanks girls and boys. Vad skulle man göra utan vänner? Ingenting, ingenting alls. Jag är lyckligt lottad.

"treat me with the same respect as you would wish me to treat you,
because what goes around - comes around
and from what I have heard, karma is a bitch
.."

HOLDING OUT FOR A HERO

Efter den BRUTALA dagen på jobbet igår och "utekvällen" med tårna fram så har min kropp gett tillbaka, så nu ligger jag här med täppt näsa och hosta :( My own fault. Men A: hur skall jag kunna nå åt alla bobbor folk bringar med sig till Prisma!? och B: har inga klackisar som täcker hela foten. Bara så där för att defend myself lite.

Men i morgon kommer jag må bra! Det har jag bestämt. Eftersom jag ska ut och dansa lite :) Kommer att äntligen få ha mina skor från USA på mig, dom har varit sönder. Men skomakaren vid Prisma räddar min fredagskväll. Skall t.o.m fara och köp en outfit planerad runt skorna, that's how hot they are. Jag känner också att lite nya kläder gör gott - även om jag inte har råd. Det skall faktiskt vara roligt att fara och shoppa i J:stad, har inte gjort det sen jag kom hem.

Oj vad Journey är ett super bänd. Fantastiska. Steve Perry - yes ma'am!
Han jag gifter mig med sku kunna sjunga som han.. Haha. Riktigt seriöst, jag är så jäkla svag för manliga sångare att det är inte så riktigt stor skillnad hur dom ser ut - bara dom kan sjung, haha JK

Alright - time for bed

THE BIBLE

Efter x-antal Sex and the City avsnitt och en 3-e dels glasspaket så måste jag erkänna att jag igen får tacka och bocka for yet another lesson learned, hear this:

The break-up rules:

1. Remove all photos where he looks sexy & you look happy.
2. Lie.
3. Until emotionally stabilized, enter no store.
4. Never stop thinking about him even for a moment because that's the moment he'll appear.
5. No matter who broke your heart or how long it takes to heal, you'll never get through it without your friends (älskar er)

AMEN!


120 DB

Känner att jag har en flunssa på gång :( Inte roligt alls. Speciellt inte när helgen är på inkommande. Har mycket roligt planerat denna vecka.. Hör och häpna:

Först blir det Netti i morgon med Linda och säkerligen nå andra tjejer (Anna K, känn dig manad), vi får se vem som joinar :) Sen på fredag skall jag ut och festa, sådär på riktigt :P På lördag skall jag och pröva på Jeppis Gym me Jonno och på kvällen då får vi se hur det blir.. Mamma jobbar hela helgen typ så jag tror systrarna H och papa bear skall mysa här hemma och skjut lite raketer :) Vi får se - allt är ännu väldigt oklart om den kvällen.

Hade en rolig convo med en vän idag. Nu har jag ju nästan glömt vad vi sa, haha. Nej hur va de nu? "om vi sku måst ta och hitt nå riktiga karar åt oss? nån som man sku ork ödsla ett liv på" haha. Jag liksom älskar entusiasmen hos singel tjejer in their 20's. Inte alls deppigt nej, vi klarar oss så bra så :) Plus att vi bestämde att om vi lämnar "gambelpeegona" så ska vi begravas tillsammans. Så behöver vi ju iaf inte oroa oss över att lämna ensamma i graven. JKJK

Ikväll kolla vi också filmer från när far, mor och julia var till USA,

"jag äter en krokant"
"nu e vi på en sånde starbast"
hahahahahahaha

Oh well, enough blabbering
Of to bed!

(tycker denna bild, tagen i MIA, är så fin)



BYE BYE BABY

hej då till bästaste bästa Jonas och Daniel (men bara för en liten stund)
har påkänn att det blir en hel del festande i Åbo denna vinter - inte mig emot
hoppas på en roadtrip med Fia vännen i sept :) vi får se hur det blir

igår hängde vi bara vid netti en stund, riktigt lugn kväll
men såna kvällar är helt bra också
dock har jag inte riktigt festat på jaa, kanske 4 månader?
men lever är i toppform!

skall till jobbat idag (tacka vet jag söndags lön)

SVAN

Alright - så nu har jag börjat jobba igen. Känns helt super bra, trivs där med kollegorna och allt :) Vad är nu bättre än det? Tror jag kommer med bra ro kunna vara i Jeppis ett år nu. Har ju mina tre A'n och L här med mig så jag kommer klara mig fint :) På tal om jobb så ska jag ikväll, jobbar nästan samma skift som syrran ikväll och i morgon. Perfect.

Har nu lagt upp min plan för detta år.
And let me tell you my friends - det ser bra ut!

Spotify är annars den bästa uppfinningen hittills.
Jag har bara lyssnat på gamla godingar idag.
Man kan liksom hitta allt!
Music-paradise :)

Nåja dags att börja psykiskt ställa mig för jobbet.
Puss!

SPOLA FRAM

Nu har jag stått och kokat mat åt mig och syrran (det blir världens godaste potatislåda med morötter och champpisar) och så plötligt fick jag en bild hur mitt egna kök skall se ut då jag blir stor. Fantastiskt! Jag ser stengolv och en STOR köks-ö. Färger går i vanilj och mocha. I can't wait! Nåja vi skall ta det fattiga studielivet nu först och faktiskt få en utbildning. Plus att jag vet att mitt drömhus (som jag SKA ha) kräver en hel hop med cash. Så det blir att jobba några år och spara först - but it will totally be worth it :)

Har blivit helt fotbolls galen. Tror jag ska fara och koll nästa JBK's match nästa vecka :) Får se om jag är ledig. Har ju inte sett Virtanen på år och evigheter så man kanske skulle få en skymt av honom då! Who knows?

Nåja - time to eat!

DAG #1

Har sovit underligt inatt :/ Vaknat flera gånger, drömt konstigt, haft för kallt/för varmt m.m. Skulle gärna sova flera timmar till men nu skall jag städa upp i boet. Så ska vi se vad Julia och jag gör idag :) Match har hon ikväll.


Annars när jag öppnade ÖT idag och upptäckte att det fanns en halv sida till som jåma om vissa övernattningar vid Svanen under Jeppisdagarshelgen. Kom igen nu! Personerna i fråga "härstammar" ju från Jeppistrakten och då vet man att man inte sover vid Svanen under J:dagarna. Alla vet ju det! Det är ju som att försöka ha en familje picknick i Skolparken under J:dagars helgen. Jag menar det finns ju otaliga andra ställen som är bättre och kanske t.o.m billigare och ännu "bättre belägna" (ta nu Jugendsalen, Stadshotellet eller Vega). Jo, man skall ha en åsikt och den kom ju fram av ena av personerna väldigt klart här för nån vecka sen och då tänkte jag "nåja jag tänker inte ha nån åsikt om saken" men nu när det måst dras upp EN GÅNG TILL även efter personerna i fråga fått ett "ursäkts" brev av Svanen. Då blev jag jäkla irriterad. Nåja, alla är vi ju olika och tänker olika. Verkligen. (detta är ju obviously min personliga åsikt, ja kuna bara int va tyst)

Nu blir det frukost!

WATAGATAPITUSBERRY

.. sjukt skön ny låt av Pitbull m.fl.

mm, fick ny frisyr idag. skönt med lite ändring - trivs bra :)
vad annat har hänt idag? var på FoBK match.. annars inget nytt.

mor och far drar till fjällen i morgon så jag är babysitter från då tills måndag :) får se vad bus jag och syrran hittar på.. på fredagskvällen blir det iaf P-ung (nån skulle verkligen inte ha bestämt att använda det namnet, come on!) fest och sen kommer kusiner över på filmkväll + sleepover.
lördag tror jag att vi far till PowerPark, det får vi se då.

annars så är ju svenska killar för mysiga - några var vid netti ikv. bara när jag hör dem prata vill jag fara och liksom krama om dom. haha. nåja, jag lovar att hålla mig i styr :)

gah nu somnar jag - night

FÖRLÅT - igen

oj gud vad dålig jag varit att uppdatera på sistone. men från och med nu blir det ändring (nämnligen för att nu är andra gången jag ger mig ro att sätta mig ner och reflektera över saker och ting) så please häng med igen i min wierda vardag, som framöver kommer spenderas hemma i forsby, vid prisma eller typ i storstan (jeppis då, haha).

jag mår bra nu - jag har äntligen settled down. jag trivs bra här hemma! jätte bra. kommer att vara super roligt att börja jobba igen på måndag! ser verkligen fram emot att börja göra nåt igen :) detta med att flumma runt och inte veta vilken dag på månan det är är skönt typ en vecka, men en månad? det gör en rätt insane in the membraine. plus, pengar.. help, har left utan att köpa EN enda grej så far (nåja, nå örhängen) men inga kläder! :O tror ni jag har lite abstinens, I NEED TO SHOP!

saknar USA gör jag förståss, familjen och språket mest dock. vill prata engelska 24/7. men då ingen vill cooperate :( nåja, försöker prata med lilla syrran så mycket jag kan :) hon lär ju sig då också.

hade inget mer att komma med nu
xoxo


LÅNGA NÄTTER

Det är svårt när man inte vet vad man vill. När man tar stora beslut och menar att "det är bäst så här", är det verkligen det då? Hur får man svar på sånt?

"Tänk efter förrän du stänger dörren"
Varför är det alltid dom viktigaste dörrarna som går i lås när man en gång stängt dem?



Nu far jag till villan och rensar tankar..

RSS 2.0