DAG ELVA - MINA SYSKON

Siblings-the definition that comprises love, strife, competition and forever friends.
Byron Pulsifer

 

Jag har tre syskon, alla mig lika kära. Hur beskriver man egentligen ett syskon? Jag skulle säga "en livslång vän som funnits där sen man öppnade sina ögon och som finns hos en hela livet" Det tycker jag låter fint.. och det är ju så sant. Jag vet inte vad jag skulle ha göra utan mina syskon, tänkt allt mina äldra syskon lärt mig och hur mycket glädje min lillasyrra ger? Syskon är nog nåt jag inte kan tänka ett liv utan.

Äldsta i skaran är min bror Martin. Eftersom det är sex år mellan oss så har vi kanske inte hunnit umgås lika mycket som jag skulle önskat, men vi har ju många år kvar. Han är den typiska storebrodern som retades stup i kvarten! Han sägs det att jag är mest lik av syskonen, vilken jag tycker stämmer till en viss del. Vi var väl lika "härjo" i tonåren, haha. Men till skillnad från mig är han väldigt tystlåten. Han är vår faffa upp i dagen, "the strong silent type". Även fast vi kankse inte pratar varje dag så vet jag att om det är nåt så har han "my back" så att säga. Och det är väl det syskon är till för? Älskar dig!

hitta ingen annan bild just nu så den får duga :) där är julia också.

 

Näst i tur kommer Janina. Hon har jag lärt mig så mycket av och hon har hjälpt mig massor under åren. Eftersom vi båda är tjejer och rätt nära i åldern så har vi gått igenom en hel del berg och dal banor genom tonåren, haha. Och vi är som natt och dag hon och jag till personligheten, så det har nog flygit en hel del blixtar mellan varven. Men nu när vi äntligen är vuxna båda två så har vår relation vuxit väldigt nära varann och hon är en av mina bästa vänner. Hon känner mig utan och innan. Vi kan ha dom bästa diskussionerna och skratta tills allt gör ont. Hon är mig så kär. Jag har henne att tacka för så mycket. En perfekt storasyster. Hon flyttar nu till sommarn och kommer lämna ett stort tomrum i min vardag, meeen, va ska ja int klar me :) Älskar dig!

 

en bild med några år på nacken.

Och sist men inte minst kommer vår favorit sladdis, Julia. Haha, alla våra nära och kära har hört storyn om hur gynekologen hade lovat mig en lillebror och så ploppar en liten tjej ut. Haha, jag var rätt sur, tills jag såg henne. Jag var 7½ år då, och hon var ju så jäkla söt ändå! Kanske nog det skulle gå bra med en syrra också ;) Mest lycklig var jag nog för att jag äntligen slapp vara "lilli" i familjen, utan blev nu äntligen storasyster. Hon var nog den gulligaste ungen på jorden som liten, och håller nu på att förvandlas till en vacker tonåring framför mina ögon. Jag har lite svårt med hur fort hon växer, eftersom jag har ju alltid "sköjt" henne, hon ska ju vara den lilla tösen. Ser fram emot åren framöver när hon ska börja forma sitt egna "jag", är jätte nyfiken hur hennes tonåren kommer se ut. Vem hon blir som? Älskar dej så mycket min lilla, lillasyster.

återförening efter 9 månader utan varann.


LÅÅÅNGFREDAG

Rätt lustig dag egentligen. När jag var liten så var jag säker på att just denna dag var mycket längre än alla andra! Kanske det berodde på att i vårt hus så var reglerna att alla är hemma och bara ÄR. Som 2-15 åring var väl detta ingen höjdare, haha. Eftersom jag alltid haft en tendens att vara super rastlös. Numera så njuter jag av en dagen, inga måsten - bara god mat och familj.

Min kväll kommer att bli jätte lugn. Har laddat ner ett bra spel och kommer nog sitta framför datorn hela kvällen, haha. Nördigt men sant.

Imorgon har jag jobb hela dan, sen kanske vi ska ut. Skulle vara jätte sugen på en utekväll.
Ha en fin helg ni!
Kram

INTRÄDES

Haha! Var på inträdes till "Nursing" i Vasa idag. Gick helt bra, utom didär dreadfull logik/IQ testen..
DÖDÖDÖDÖÖÖÖÖÖ, TÖDÖDÖDÖÖÖÖÖ:



(om ni undrar så försökte jag skriva didär ljuden man gör innan man visar nåt hemskt, haha)


Jag SUGER på såna däran.. Om det då betyder att jag har lågt IQ, SO BE IT!! Jag klarade typ 60% av dom. Usch, jag hatar att känna mig dålig på nåt, idag gjorde jag det. Men bara så ni int tror att jag är helt puckad så hade vi inte lång tid på oss att göra dom.. Bara för att ha en ursäkt.

Annars kommer jag hoppa över den där "blogg favoriter" i min 30 dagar grej. Liksom det är ju mina närmsta vänner jag följer. Och ibland om någon okänd kommenterat eller jag får nys om nån cool blogg så läser jag förstås. Men jag stalkar ingen annan än mina vänner :) Så det var om det.

Idag tog jag farväl av min killes lägenhet, den ger han upp nästa helg. Många fina minnen lämnar vi kvar i den, mycket kärlek! Den lägenheten obsessade jag lite över en sväng, haha. Innan jag ens hade sett den. För vi hade ju slut där över sommaren och jag var så ledsen att jag inte fick följa med i hans nya liv. Så på kvällarna när jag saknade honom så mycket att jag hellre skulle ha rivit ut hjärtat så fantiserade jag hur det såg ut där och hur han hade det. Minns dagen när jag for dit första gången, vilken tention det var om oss då. Jag är så lycklig att allt slutade lyckligt :)

Oh well, enough with the blabbering..
Kommer att vara en rätt smockad dag på jobbet i morgon så jag behöver min sömn :)
Puss på er!

STILL M I A

Tänkte hårt att fara ut igår kväll, skulle ha haft en ride hem och allt. Men hälsan slog emot igen, hann vara vid netti och träffa några saknade vänner en stund efter jobbet iaf, men jag fick glömma allt som hette dans eller drinkar. Jag är så förbryllad över denna förkylning. Är supertrött, vilket är helt normalt. Men efter varje gång jag sover vaknar jag med feberchills, varje gång, som håller i sig ett bra tag. Plus att värk i öronen och facet. Inte sån värk så jag kunde få nån hjälp för det, men så där lagom hela tiden. Riktigt irriterande, och hela magen är uppochner, vet inte vad jag skall äta eller när. Har ingen hungerskänsla. Wierd.

Var just och röstade med mina föräldrar. Vet inte om min röst for rätt, eftersom jag har varit fram och tillbaka hela tiden. Men gjort är gjort och nu får man bara hålla tummarna att Finland har en bättre framtid in store.

Hade en trip down memory lane också idag när jag hittade avsnitt på nätet av min och syrrans favoritshow under 90talet. Sunset beach. Fantastiskt! Vi satt båda med goosebumps när introt kom igång. Haha. Den serien var helt klart bäst!

Undrar vad min pojkvän gör.. Han har varit i Vasa hela helgen vilket har lett till att jag har en litet hål i hjärtat som inte blivit fyllt som det ska. Men jag har inträdes i Vasa nu på onsdagen så snart får jag krama honom. Ni kan ju hålla tummarna då, that I'm so fabulous that they just can't resist me!

Kisses!

PUH!

En person som jag.. rastlös som bara den, ska inte vara krasslig! Jag har t.o.m målat mina naglar blå! Vem gör det? Haha! Blir nog att måla lite rosa över dem och hoppas att det blåa inte lyser igenom. Hoppas att jag får vakna pigg imorgon, hoppas också att tröttheten och bihålorna ska kasta in handduken. Cause one, jag har jobb imorgon.. and second så är det ju marknad! Skulle vara jätte skönt att orka fara och gå på stan en stund. Plus att jag har kommit på den galna iden om att fara ut på lördag! Har inte varit ut i stan på lääänge..

Nåväl, nu blir det lite criminal minds och sen sängen.
Kram!



DAG NIO - MIN TRO ELLER LIVSFILOSOFI

Är uppfostrad i ett kristet hem, inte alls ett konservativt, utan ett riktigt lagom kristet hem. Gick några år i söndagsskolan när jag var liten. Var medlem i en scoutförening i vår by i nästan 6 år som leddes av en baptistkyrka, vilket jag inte tänkte på alls då, eftersom barn inte tänker i dom banorna. Det var under dom åren som jag blev frälst. Hade en väldigt religiös fas fram till jaa, slutet av 8:an kanske? (I even did the whole Pieksämäki thing). Sen hände en hel del och jag tappade mesta av hela min tro på kyrkan och allt vad Gud hette.

Idag lever jag på ett av dom sundaste sätten man kan göra skulle jag vilja säga. Jag är inte bunden eller tvingad av någon slags bok eller Gud men jag är inte heller utan tro. Jag är varken för mycket eller för lite. Jag har mig egna bild av hur man ska leva, vad som är rätt och fel. Vilket förstås grundar sig i kristendomen, dom tio budorden.. Eftersom jag blev uppfostrad så. Och jag vet att när den dagen kommer så att jag dör, då har jag inget ont att vänta, bara gott. Den tankegången passar bra med mig och med mitt liv.

Finns inget som äcklar mig mer än vad religion har blivit till. Barn blir utnyttjade och folk bara tystar ner, eftersom det kan ju skada vår "församling".. Homosexuella blir vända ryggen när dom vill vigas inför den Guden som säger att "alla är lika värda hos mig". Kolla in detta klipp. Är detta faktiskt något man vill stödja? Hjärntvättning? Nej tack. Och det händer inte bara i USA, det pågår varje dag här hos oss.

Jag trivs bäst i en liberal värld.

DAG ÅTTA - FAVORITSAKER

Listar mina fem bästa!

På första plats kommer nog min dator! Här finns all min musik, mina bilder, internet, favoritserier, kungen, pidro.. Haha, jaa you name it. Allt som kan göra en grå, trist dag lite bättre. Min dator har rest en hel del och blev väldigt viktig för mig i USA när den gav mig ett fönster till mitt hem, tack var skype förstås. Det var nog bara kanske 40 dagar jag inte satt på skypen när jag befann mig i USA. Det gjorde allt så mycket lättare. Så datorn har mer betydelse än bara en dator för mig :)

På andra plats kommer nog min mobil. Den är gammal och grå med den gör så jag kan kommunicera varje dag med dom jag håller nära hjärtat. Brukar tänka hur vi klarade oss förut, utan mobiler.. Egentligen var det en rätt fri tillvaro. Liksom idag kan jag inte ha juppin avstängd, inte ens på natten. För jag tänker bara "tänk om någon skulle behöva mig just nu inatt". Men ofta när jag är vid villan på sommarn och har dom närmsta runt mig, då får juppin vila.

På tredje plats kommer min MP3. Den gör det möjligt för mig att avnjuta mina favoritlåtar var än jag befinner mig :) Ibland är det bästa som finns att bara sätta på sig hörlurarna och glömma världen en stund.

På fjärde plats kommer min köksassistent. Den kommer att hjälpa till att göra dom godaste kakorna, pajerna, bullarna, bröden (hur böjer man bröd? haha).. jaa you name it! Kan inte vänta tills september när jag för börja baka och koka i mitt egna kök!

Sist men inte minst mitt guldhalsband som jag fick av Martin för ett tag sen. Känner mig vilsen utan det.

DRA TÄCKET ÖVER HUVET!

Hjälp vilket humör jag vaknade med efter min 30min nap idag. Tror att det berodde på att jag blev brutalt väckt av min bror som fan inte vet hur man ringer på dörrklockan normalt, och som sen ståplar in och stökar ner i köket så att jag nu måste städa upp det så jag sen behöver höra suckar från ett annat håll sen. Men egentligen vet jag nog varför mitt humör är som hos en jävla pungdjävul.. tack vare fantastiska hormoner som den tillfälliga medicinen inte kan hålla i styr alls. Borde stämma företaget som inte kan göra så det finns tillräckligt med medicinen i hyllan. Åh vad jag önskar detta land vore USA ibland, så man kunde få slänga sin ilska på andra och slippa tvingas ha den själv eller sätta den på personer man tycker om.

Och jag ska vinna på hede fankens lotto nästa helg så jag kan få köpa de möbler jag vill ha till min lägenhet och sluta försöka få nåt ihop pusslat som passar plånboken. Önskar ibland att jag kunde ha en pappa som betalar allt åt mig så jag också kunde sitta och fota mig själv och mina dyra kläder hela tiden.
Eller med lite eftertanke, tack och lov att jag inte är en sån människa!
Stackars satar.

Nu far jag och sover och ber att denna månad ska gå jäkla fort undan!

RSS 2.0