SOLSTRÅLE

Hade världens sötaste unge i kassan idag! She totally made my day :) Jag var på jätte dåligt humör före hon kom, men sen gick dagen så bra så. Haha, dom är ju för ljuvliga dom barna.

Ledig dag i morgon, känner att det kommer bli en kreativ dag! Skall försöka hinna med mycket och massor. Kanske t.o.m påbörja projektet "byta rum". Vi ska se :)

Skall slå en signal åt mr. M och sen blir det sovdags.
G'night

TATTOO

Hade en konstig dröm i natt. Martin och jag skulle tatuera oss.. Han tatuerade först nå jag minns int vad det var över hela hans axel, fint blev det minns jag iaf :P Sen skulle jag tatuera in hon där bruden som Metallica har som cover på "..and justice for all" albumet. Hon skulle också tatueras på min axel och så skulle det skrivas Metallica vid sidan om, haha. På riktigt, jätte snygg tatuering! Men så fegade jag ur i sista sekund.. Martin blev jätte sur :P Så jag antar att jag inte är redo ännu för min tatuering. I'm still waiting for the sign.

MÖRKER

Det som är trist med vintern är ju klart mörkret. Igår när jag joggade hem från B-näs så for jag längs Norrsidan och det var så mörkt att jag inte vågade ha i mp3n :( Man kan ju inte ha 2 av dom viktigaste sinnerna blockade heller. Och här runt mig finns det ingen runda ens på asfalten som har lampor i ett så långt att det är värt det. Blir att bara springa på dagen, inte värre än så.

Och nu - jobb!

FROST

Helgen var en 10 poängare! For till Vasa i fredas, hade fredasmys med film, kolla Prince of Persia. En riktigt bra film, helt sevärd :) Åt lite pizza och annat gott, sånt som hör fredagar till. Fredag är nog min favoritdag, då man liksom har all rätt att ligg i soffan hela kvällen efter en veckas jobb/skola och får somna 10 på kvällen fast, och sen vakna upp till en lördag!! Som man då förhoppningsvis har ledig :) Mmm, även om söndag är så jäkla chill och mysig också är det nog något speciellt med fredag.

På lördag då så hade vi en riktigt lugn dag, vi bara umgicks. Sen på kvällen hämta vi B&T för en helkväll med dom, vi for till Prisma och handla lite smått och gott. Det blev sist och slutligen ostbricka som stod på menyn. Riktigt gott var det! Spelade lite sällskapsspel, prata och lyssna på en hel massa musik. Sen for vi en sväng till Ollis eftersom en av oss var en big fat Ollis virgin (alltså jag). Men det sög fruktansvärt där! Haha, vi valde väl nog fel kväll men iaf, litet och wierd. Men I liked när dom stämplade en men såndär färg som inte syns förutom i dom där lamporna, that's brilliant! Det såg jag inte ens i USA, iofs så stämplade dom inte på 80% av ställerna där - det var armband som gällde. Ollis hänget höll inte i längre än en popcornskorg och en öl - sen var we out the door.

Söndag gick åt till att vara hungover, äta lite mera pizza och låtsas som att man inte märkte av det fina vädret utomhus. Spela lite Halo, halvsov, fundera hur vi kom hem in one piece osv.osv. Sen for jag hem igen - lika trist som alltid men en vecka är ingen lång tid. En jätte bra helg hade jag haft!

Nu snart (om ca 5 minuter) måste jag styra kosan mot Prisma. Jobb, jobb och åter jobb. I need the money though - really bad. Haha har så shoppingabstinens att jag bara drömde om Gina Tricot i natt. Prova på dom snyggaste jeansen jag någonsin haft på mig och dom var på 40% REA!! Meeeeen what happens? Jo, jag hade inga pengar. Haha. Mardröm kan man lugnt säga.

Snälla gör så att det blir den 15onde riktigt snabbt!

FIKA

Det gick riktigt bra igår, tror jag.. Fick inget feedback alls, förutom leenden och skratt vilket alltid brukar vara ett gott tecken visst? Dock är 45 minuter alldeles för lite tid för att berätta om ett år av upplevelser. Hann med 40% av det jag ville säga. Vilket sög totalt men :( Nånting fick jag iaf berättat. Roligt var det!

I natt hade jag världens värsta mardröm/mar - vakna flera gånger under natten och börja på samma typ av dröm igen bara. Det var liksom inte att jag vaknade upp svettig och grät. Men jag var så övertygad att drömmen var veklighet när jag vaknade att jag liksom var färdigt deppad, riktigt hemskt. Oj då man sku fatta att man drömmer så man sku kunna slå skiten ur personerna i den.. Det skulle inte sitta helt fel! Eller så man skulle kunna säga "haha, jag vet att jag drömmer så allt du säger är bara BS". Måste testa att tänka före jag somnar inatt att jag vet att jag kommer drömma.. kanske det funkar då? Vi testar.

Jobb ikväll, före det skall rummet och lite av huset städas. Får se vad jag hinner med. Tänkte våldgästa min syster inatt också :) Vi får se vad hon säger om det. Sen efter jobbet i morgon blir det käppräät mot Vasa! Vet redan att helgen blir bra, tror jag skall ta med mig springaskläder och utmana mr. M på en joggingrunda.. Om han ens vågar take the challenge ;)

Nåja - nu skall jag sätta igång med det som skall göras.
Men först ÖT och frukost..

Ha en underbar helg tillsammans!

D-DAY

Ikväll är det dags då för mitt föredrag om USA. Är inte alls nervös men dock lite oroad över tiden.. har aldrig hållit ett 45 min "tal" förut. MEN ni som känner mig vet att jag är jäkligt bra på att prata så va ska int jag få minuterna att rulla iväg, haha :) Har hela dagen på mig nu att förbereda och peppa mig själv. Det kommer nog gå bra. Ni kan ju hålla tummarna :)

Sitter just nu och laddar upp inför mitt ca 9 km lopp jag ska köra om några timmar :) Käkar kvarg med müsli, nötter, russin och Aroniabär, sen till efterrätt blir det peanutbutter. Låter som helt bra bensin för kroppen måste jag säga. Plus lite magnesium då. Så jag kommer vara fullproppad på protein, energi, c-vit och magn. :)

Sen resten av veckan blir det jobb to-fre och sen off to my happy place :) Missar sju sjöar - men jag vet ju hur awesome jag är på att springa så jag behöver nog inte nån annan att se det, haha jkjk. Nämen nog är jag lite less att jag missar det men det är ju hur man prioriterar det dära. Jag far nog hellre och umgås med han who still to this day gives me butterflies in my stomach.

Come what may.



FRENEMY

Jag säger bara tre saker:

- hardly any money on the account
- low on gas
- private doc appointment on tuesday

FATTAR NI VARFÖR JAG ÄR FÖRBANNAD!?!?

I curse the day money was invented and that I didn't get any of it..
FML!!!!!

MAGNESIUM

Har haft två underbart roliga dagar! Bra sällskap och en massa god mat :) Usch vad jag känner att jag vill på börja mitt studieliv nu! Att bo i egen lägenhet och allt, super mysigt. Nåja, snart är det min tur :)

Allt börjar äntligen klarna nu.. var också ute och sprang ikväll, det gick som en dans! Vilket var en stor lättnad, lungorna jobbar MED mig nu. Så fick jag gröntljus från jobbet om ledig dag nästa månad så jag kan fara med till IKEA (plus stadium plus skopunkten). Great!

OCH hör här - har äntligen fått köpt en sån där kassett som man kan plugga mp3n till :) Som går i seffens uråldriga kassett spelare. Helt underbart! Fick digga min egna musik hem i bilen idag och behövde inte lyssna på en halv sönder Michael Bolton eller nåt dåligt överbandat bodywork. Det kallar jag lyx!

Vad mera? Ja, jag var inte alls på shopping humör märkte jag.. Vilket är totally wierd - höll i en massa saker men köpte bara två. Och det är inte friskt för att vara jag! Nåja, kanske det är bra för en gångs skull att spara så jag kan go wild nästa månad :) Tror vi kör på det.

Okej, nu kallar sängen. Jobb hela dagen i morgon.
Men jag kan inte låta bli att le!
Haha.

FOTOKATALOG

Åh, hittade just mina gamla fotokataloger från högstadiet och gymnasiet, wow vilka minnen. Men jäklar alltså vad alternativ jag var i gymnasiet, iaf på ettan. Gotta hate the shirt. Well, jag gillade den då iaf, om det är nån ursäkt. Högstadiet var tre fantastiska år, även om det var en hel del ups and downs så hade jag mina tre tjejer att luta mig tillbaka på. Ni gjorde allt så roligt och fullt av äventyr :) Ni gjorde högstadiet för mig.. och att tänka att vi är lika tighta idag om inte mer, det är ju helt fantastiskt. Älskar er:



Gymnasiet var också helt super :) Svårt att säga vad som var bättre, hög. eller gymn. måste nog säga att det är rätt mycket en tie här. Började hänga med nytt folk i gymn. men feelisen var väl ganska lika. Samma tråkiga ämnen, haha, samma sursikbacken, rätt samma folk. Så på ett vis ändrade livet inte riktigt radikalt för mig tyckte jag, när jag började gymn. Det blev en helt del myyso hängande och på 2an/3an en hel del stadsfaras :) Och så får vi absolut inte glömma att det var i gymn. jag fick upp ögonen för en viss mr. H. Haha, minns det som igår, när jag försökte så jäkla länge att få den killens uppmärksamhet, ni vet inte hur jag försökte! Men det var jag, och ett väldigt failed öl öppnings försök som fick honom på fall ;) Eller jag tror det var det!? Måste fråga :)

Hjälp vad fina år man har att se tillbaka på! Och man får väl inget annat än att tacka dom som man haft som partners in crime :) Ni vet vem ni är and I love you for it. Tack för allt! <3

Annars idag är en massa packande på schemat, får inte glömma nåt. Gud vad mina naglar är skrikorange, haha, well jag måste köpa ett nytt nagellack i Vasa.. Vi får se vad det väcker för reaktioner i jobbet så ser vi om det är ok eller inte :P OCH did I mention that today is... PAYDAY!!! Har inte fått lön på två månader och har haft total panik, tacka vet jag arbete!

Alright, slut tjafsat.
Ha det bra, så ses vi väl runt nåt hörn :)

GLAD

Nu sitter jag i soffan med en ranson popcorn och kollar "the mentalist" :) Allt känns riktigt bra. Efteråt kommer NCIS LA :) Har inte suttit ner och kollat tv på jag vet inte när. Skönt med lite alone time, och det kan man verkligen säga att jag har. Hela huset är tomt! Hatar dock att sova ensam i ett hus of this size.. But, I'll be fine, I think.

I morgon har jag jobb och sen blir det en bilfärd söderut, underbart!
Två dagar av wonderful!

Puss ;)


<3

Du får inte knacka på min dörr
Om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn
Och börja kalla mig för din
Och du får inte vandra på min väg
Utan att visa mig ditt mål
Och inte stjäla av min godhet
För att fylla upp ditt hål

Och du får inte riva mina murar
Som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar
Så att jag kan somna tryggt
Och du får inte ha mig som en dröm
När jag vill va din verklighet
Och du får inte säga att du hoppas
Om du inte tror du vet

Men du får ta den tid du behöver
För att förstå vad är det du vill
Du får be en bön att tiden
Du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
Så att två själar kan få ro
Och så att allting som vi lovade
Oss själva, kan få gro


Du får inte andas på min panna
Och inte få mig falla mer
Om du inte sen kan stå för
All den oreda du ger
Och du får inte röra vid mitt hjärta
Som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre
Än att du gör allt emot mig snart..

MJO

Som vanligt efter jag har varit på röj så är jag vaken och pigg super early, it sucks. Forsbyfesten igår var jätte rolig men fick ett abrupt slut runt 2 när mitt dricka var slut och mina lungor var åt helvete (och nej jag hade inte rökt, på riktigt. utan dom hade rökmaskin där inne, den halvkvävde mig) Maten var god, sällskapet suveränt.. Jaa, jag bor nog i en jätte bra by med bra folk. Hade en "sit of life" med en bra vän som borde avslutas, vi är alltid bra på att reda ut våra liv :)

Ja, nåt mer hade jag inte att komma med.
Nu tror jag att jag ska kolla lite HIMYM och äta godis :)

Finbesök får jag också idag! Mysigt.

7/7

Sista dagen i jobb idag, sen TVÅ dagar ledigt! Wooho!

Hmm, trodde det skulle komma nåt helt awesome i dagens blogginlägg men det är som jag skulle vara lost for words. Får int någå till någå när jag försöker skriva. Sorry.

I kväll kommer bli helt fantastiskt!
I morgon kommer bli helt legendary!
På söndag, hmmmmmm

Ha en trevligt helg ni alla :)


IDOL

Mmm, ännu en säsong av IDOL. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta? Tycker det börjar vara old news.. MEN det är ju nog väldigt underhållande att kolla dom första auditionerna när folk gör totalt bort sig :P Haha, jag är grym. Fast detta år har jag redan en favorit, den dära trubaduren.. Som sa att han jobbat på Siljaline och Vikingline. GOSH what a voice - liknar Lee DeWyze 's mycket. Så jag lär väl följa med om han går vidare.

Super fint väder ute idag - tror jag ska gå efter ÖT och läsa he på terassen :)
Kanske t.o.m drick en kopp kaffe.

Kan inte vänta tills det blir helg!!

LEON

När man jobbar i kassa så skonas inte händerna precis. Usch, bara tanken av hur smutsiga dom blir efter en dags jobb. Det känns som man skulle ha en handske (stavas det så?) med dirt på dem, och när man tvättar dem ser der mer ut som man sku ha skruvat en bil. Plus att man alltid skär sig på varorna, nagelbanden blir torra och spricker.. jaa, nån som vill köpa en manikyr till mig??

Kom på i morse när jag vaknade av ännu en natt av orolig sömn, att tid är min värsta fiende. Jag hatar att stressa och att vara försenad. Jag panikar liksom. Därför steg jag upp tidigt idag så jag kunde avnjuta en frukost utan stress, nå of course kunde jag ju inte äta då. Jag är jätte otålig också, hatar att vänta. I hate it.. Speciellt om man väntar på livsavgörande beslut. Allt från skolansökningar till blodprov o.s.v..

Drömmer gör jag nu också.. fast speed, obehagliga drömmar. Och jag vaknar alltid, svettig och in a bad mood. Hela jag är totalt upp och ner nu känner jag. Kan knappt vänta tills jag får lön och kan fast, jaa, fara och shopp.. fara till Vasa, eller Åbo. I need to do something. Som en vän sa:

"go have some fun with your friends, drink more than you should and pass out in bed with ur bestest girlfriend, do whatever u want with your family to pass the time"

Jaa, så det ser ut som det blir fest i helgen! Vilket det totally kommer bli, Forsbyfesten coming up this saturday!! Awesome, fest med hela byn och hela familjen :) Förutom vår lilla sladdis. Kommer att bli legendary känner jag.

En positiv grej igår dock var att jag fick medd från Kecklunds. Min CK klocka är finally tillbaka från Milan, eller vart sjutton den varit. Fick den fixat för 0€!!! Den skall hämtas idag efter jobb och aldrig tas av igen, den har varit väldigt saknad.

Så på dagens önskelista då:
- manikyr
- totalt nytt andningssystem
- en natt av ostörd sömn
- en stor stark på lördagen


Ha en bra dag folket!

BYTA?

I got to thinking about relationships..

Dom säger ju att gränsen mellan hat och kärlek är hårfin. Hur kommer det sig? Jag menar, hur kan man gå från att älska och dela allt - till att plötsligt hata och göra allt för att se den andra lida?

När man inleder ett intensivt förhållande i 16-18 års åldern som många har gjort. Blir man liksom tight SÅ HÄR SNABBT. Plus att när man "friar" här i dessa trakter också så liksom dejtar man ju hela familjen deras. Så blir det ju, eftersom man spenderar all tid där eller hemma hos en själv. Äter tillsammans med familjen, kollar film, far till villan.. Ja, the works. Därför är det jätte jobbigt att börja dejta så ung, man borde vänta tills man har egen lägenhet. Då får man ju iaf välja när man vill involvera familjen, och det besparar ju en hel del tårar.

Haha, vi brukar skratta vid oss, och fundera om jag och storasyrran har förstört lillan vår. Med alla våra killproblem och alla tårar som gråtits genom åren, och hon bara måsta se på. Om jag skulle vara hon, skulle jag bli nunna ASAP. haha, jk. Men det är inte lätt. Absolut inte. Kärlek är tufft.

Jag har alltid varit en big believer i "jag skall vara gift EN gång och that's it". Därför har jag alltid sagt att jag skall igenom alla svåra problem och dalar förrän jag sätter nån ring på detta finger, och jag håller fast vid det. Jag vill inte lämna eller bli lämnad - jag vill bara vara vi.

Nåja - nu får jag luta mig tillbaka på hoppet..

please bless this broken road once more

ABUSE

what hurts the most, is being so close
and having so much to say and watching you walk away
and never knowing what could have been
and not seeing that loving you, is what I was trying to do

ICKE SA NICKE

Det var inte cancer, så nu får jag måla över fan som sitter på mig vägg :) Men ny astma medicin och kanske lung.poli. nästa vecka om det inte börjar ge med sig. But other than that, I'm fine.

Mor och syster är nu off to Sthlm för att springa tjejmilen, håll tummarna för dem på söndag :) Det kommer nog gå bra, är stolt över dom två!

Själv blir det jobb hela dagen i morgon och hela dagen på söndan. Men va ska int jag klara av det. Står ju bara still i kassorna så. Skall testa fara ut och gå ikväll om blåsten lugnar sig och testa hur långt jag kommer innan lungorna säger stop. Känner mig som att en 90 årig tant har gett mig hennes lungor.

Måste vila och vila och vila så slutar jag väl hosta snart :)

Det var min klagovisa idag.
Kram på er.

Чувства

when you're dreaming with a broken heart,
the waking up is the hardest part.
you roll out of bed and down on your knees,
and for a moment you can hardly breathe.
wondering was he really here?
is he standing in my room?
no he's not, 'cause he's gone, gone, gone, gone, gone....

A THOUGHT ABOUT MEN

So I got to thinking about MEN.

How did this beautiful creature turn bad, like right in front of my eyes. Tho to cut me some slack, the last time I was single was like 10.000 BC (maturity wise). It was only like three years ago but hey, 17? They guys I thought were interesting then, were BOYS and they had mopeds. (this was also the time when 2 takts was considered a better cologne than dolce&gabbana) Now it's like I'm thrown into this jungle with complex creatures that play games, cheat, act like jerks, have crisis.. and they NEVER buy you a drink. What's going on?

Jag vet inte hur man beter sig mot denna nya generation av män. Blev van i USA med men in their 20's, men dom är ju som då en hel annan ras mot män in their 20's i Finland. Det är som att jag kände igen spelen när jag var ännu 17 och singel, and I played them good. Men nu, vart tog ärlighet och innocence vägen? Och i Finland (eller låt mig omformulera, i alla små skit ställen som Jeppis) kan man ju inte dejta! God no. För här (och speciellt i J:stads underbara helvete) så är ju middag = ring på fingret. Jag saknar, "hey you wanna grab a coffee with me? I'd just really like som company" mitt på stan bara. Och "so what is this gorgous lady drinking tonight? if I may buy you a drink" på krogen..

(btw, dom män jag har diskuterat denna "varför bjuder ni aldrig på drinkar!?" frågan med (alltså finska män) så säger att dom aldrig gör det för A: dom har inte råd och B: kvinnor här tar vara drinken och flyr sin kos. jag måste säga ärligt, en drink.. va ede 8 ege? men nåja, studerande män, I'll cut you some slack. men arbetande män, GET A GRIP. och att vi bara tar drinken och drar.. fy på er tjejer som gör så, det är verkligen bitch stämpel på er. I USA gjorde jag detta; kollade in killen om han ens var min typ, och om han INTE var det så sa jag "no thanks, gotta get back to my girls on the dancefloor" MEN om han då igen var min typ så sa jag "yes, please. I'd love a cosmo" för om man blir bjuden på en drink så måste man nog stick around for a while, åtm. tills drinken är drucken. och vem vet? på den tiden kan det ju komma fram att denna kille är totally fantastic och det var början på er kärlekshistoria, who knows?) förlåt, det blev en lång parentes. men you get my point.

Men sist och slutligen det är nog Jakobstads fel. Jakobstad dödar singlar! (det är därför man är så desperat att pair up i högstadiet/gymnasiet) för vi vet vad som väntar oss om vi fortfarande är singel och över 18 i Jakobstad.. Och ni vet alla vad jag snackar om!

Så nu skall jag bara sit back, och lära mig på nytt hur man skall ta dom rätta stegen och spela dom rätta korten med Finnish men in their 20's. (för i Jeppis finns en hel del brutala exampel att lära sig av) Och sen när jag drar i väg till Helsinki. ..

Let the games begin!



RSS 2.0