CHERRY ON TOP

Tack kära Annika för awarden!



Här är då mina tre saker som ligger närmast mitt hjärta:

1. Familjen, mitt släkt, vänner.
Har haft turen att få ha en helt underbar, trygg och kärleksfull familj. Verkligen en jätte bra familj, en familj som fungerar.. har som ni flesta vet tre syskon och jätte bra föräldrar. Hoppas innerligt att jag kan få chansen att bygga upp en sån här familj åt mig själv i framtiden. Det är en sån otroligt bra grund för livet, min familj är verkligen my rock!
Nämner mitt släkte också för att jag har växt upp med mina kusiner som om dom också vore mina syskon. Dom är lika viktiga för mig som mig egna familj. Har två mostror som bor inom 30 km från mig och en morbror på lite längre avstånd. Det är faktiskt en rätt unik sak, att vi är så taighta som vi är, och jag är super stolt över det! Har också en mommo och fammo som förstås jag älskar jätte mycket! Annars skulle faffa ha fyllt 70 år i lördas, may he rest in peace <3
Förstås mr. M med familj. Trivs så jätte bra med dom och det har jag alltid gjort. Dom har varit ett stort stöd och jag håller dom jätte nära hjärtat. Tackar varje dag för att jag fick bli en del av deras familj igen. En familj som är lika trygg och full med kärlek som mig egen. Och Martin, du vet vad jag känner för dig, jag behöver inte säga det.
Sist men inte minst, mina vänner. Ni vet vem ni är och jag älskar er oändligt mycket. Tack!

2. Musik.
Musik betyder så mycket för mig att jag inte ens vet hur jag skall sätta det i ord. Allt jag kan säga är att utan musik skulle jag inte kunna må bra. Det är en så stor del av mig. Jaa, jag vet faktiskt inte hur jag skall förklara.

3. USA
.
Efter att ha bott ett år i det landet, längtade jag hem, sant. Och jag skulle inte kunna tänka mig att bo där, sant. MEN det är något med det landet som ändå trollbinder mig. Jag pratar språket som en av dem, jag har en förståelse för dem nu som nån som inte varit där inte kan förstå. Jag blev en liten del av dem.
Och för att inte nämna min familj där, we had our ups and downs, med dom blev verkligen som en familj. Usch vad jag saknar dom. Och tyvärr när jag inte får prata engelska, finns det en liten del i mig dom dör lite. Så är det bara. God bless America, I will return soon.

Nu vill jag nominera:
Thessi
SaraW
och Danda

Kram!

I FEEL AWESOME!

Jäklar vad great jag känner mig nu efter andra gången på gym! Det går jätte bra och jag är på hugget igen :) Det kan nog inte finnas en bättre känsla än det. Thailand ABS - here I come!

Hade annars en Amerikan i kassan i förrgår. Jag fick nästan tårar i ögonen när han öppnade munnen och sa med en felfri Amerikansk accent "sorry, do you speak english?" jag bara, "ARE YOU AMERICAN?? you are seriously making my day right now!" Usch vad jag fick dryft alltså. Jätte dryft. Vi hade en rätt lång convo om ett och annat, på ett öppet och underbart Amerikanskt sätt. It was heaven. Believe me.

En annan sak som är som "heaven" just nu är att Kings of Leons nya platta har kommit på spotify! Den är jätte bra, listen to it! Tog en trip down memory lane förra veckan också, lyssnade igenom "All Saints" cd, haha. Många minnen som dyker upp när man hör på dom låtarna. Det var freestyle tiden det.

Nåja, nu skall jag tvätta lite kläder inför helgen :)
It's gonna be great <3

Xoxo

HAHAHA!

Återigen får jag bara skratta för mig själv och tacka för att jag inte blev lika dum i huvu och onödig som vissa människor blev. Tack!

Helgen är under planering.. det är lite kaos och jag måste sätta mig ner i morgon och börja reda ut hur jag skall göra. Thank god att jag för besök av mr. M! Han är mästare på att reda ut mina tankar. I'm a lucky girl!

Nu skall jag böra sova, jobb från 9.00 tomorrow.
xoxo


WIERDO

Alltså jo, IKEA resan var jätte skoj (tack kära A) och jag fick handlat allt jag hade velat ha, MEN! Seriöst vad stället krylla av wierdos! Hela MAX var fyllt med folk som stirrade på oss, och vi kan inte förstå vad problemet var :O Men som mr. M sa, det var väl för att vi är så snygga A och jag ;) Håller på den teorin.

Och som inte det räckte hade vi en kille som stod och hade trevligt med sig själv mellan bussarna när vi stod där och väntade. Herregud vilket freak! I mean, tänder på bussar? Det är väl lite att ta i. Blottare redan vid 16? Ingen ljus framtid för den killen.. Sånt ska man väl syssla med hemma va, för sig själv eller med nån som VILL titta på/delta. Idiot!

Efter vi hade kommit hem från IKEA for jag till netti ett varv för att hämta mr. M och kolla läget lite :) Sen for vi hit och idag har vi bara gjort mat och mysit. Tacka vet jag höstlov, nu har jag hem honom hela veckan.

Nåja, nu skall jag chilla med lite godis från Sverige, den bästa sorten!
Kram på er.

IKEA

Skräpmat + skvallertidningar inköpt, mp3n laddad. Drar iväg till IKEA imorgon bitti :) Underbara A kommer också med, vi lär väl snacka en del så mp3n eller tidningarna kan faktiskt bli orörda. Ser fram emot Staduim mest faktiskt, ska köpa nytt running gear and something new for the gym. Kommer bli jätte bra :)

Hann se mr. M idag också, underbart! Hade väl saknat sönder mig annars.
Åh, han är ju för underbar..
Puss på dig!


TRYGGHET

Jag satt och fundera igår.. Läste nämnligen om den där "Healern" som sexuellt utnyttjat x-antal kvinnor. Jag reagerade som jag normalt brukar göra och sa högt för mig själv, "men dom kvinnorna får väl fan skylla sig själv, vem är så jävla dum i huvet och går på nåt sånt?" Vilket jag till en stor del står för ännu, men sen börja jag tänk.. Hur mår en sån kvinna psykiskt som är så jäkla enkelt påverkad? Så börja jag ju funder att kanske nån av dem kommer från ett abusive hem, eller förhållande. Kanske nån hade sån jätte dålig självförtroende att om någon säger att dom vill ha sex med dom så skiter dom i vilket och bara särar på benen?

Eller så är det bara en sån enkel sak som trygghet, alla strävar vi ju efter att få vara trygga. En människa som inte är trygg är nog något av det mest sköra som finns. Jag tror verkligen att en person skulle göra nästan vad som helst för att få uppleva trygghet. Om det då är att ha sex med en man som påstår att han kan fixa allt som är sönder hos dig.. eller att leva i ett förhållande där man blir misshandlad. Jag menar, hellre har man ett hus och någon att sova med än att ta sig ur det och behöva stå på egna ben, ensam och otrygg.

Jag undrar också om kvinnor är mera "trygghetskrävande" än män? Det borde man forska i. Under mitt liv hittills så har jag nog mest sett kvinnor som gör vad som helst för att ens pojkvän skall stanna kvar hos en, så man får vara trygg i förhållandet. Jag har väl varit skyldig till det själv också nån gång..

Äh man borde testa vara i ett förhållande och bete sig som den stereotypiska finska mannen. Turn the table, ha männen att leva som känslofyllda kvinnor ett tag, så dom kunde se hur det känns. Kanske man skulle få höra "jag älskar dig" lite oftare då? När dom skulle veta hur det känns att "behöva" det. Nåja det finns inget att göra åt det. Man får antingen slå sig till ro med att så här är det, eller så hittar man en spanjor som är sprängfärdig med känslor och öser I<3U över en. It's up to you.

So there you go mr. the ball is in your court..

REPLAY

God morgon! Vaknade med ett strålande humör idag! Kan bero på att alla mina fina hälsopiller kickat in? Naah, skulle inte tro det. Mera nog att jag sov som en prinsessa med TVÅ täcken och vaknade upp till ett sött medd. OCH så har jag börjat dricka ett grönte som heter "happy moods" haha. Idag verkar det funka.

Ett minus med denna dag redan är att min lilsis har nåt magafar på gång :/ Hon fick komma hem från skolan.. Okej, så jag älskar henne över allt på denna jord men det är nog bara så att hon får hållas på 3 meters avstånd idag..

Läste "Readers Digest" igår före jag somnade igår och kom över en artikel som var rätt intressant. Den hetter "10 laster man gott kan unna sig". Och här är dom:

1. Spela dataspel
2. Sms'a
3. Några extrakilon
4. Feta mjölkprodukter
5. Jogga på asfalt
6. Dricka söta drycker
7. Hög musik
8. Koffein
9. Vardagsstress
10. Alkohol

Men märkväl, även om dessa enligt RD är helt okej att unna sig av så är det ju allt med måtta!

Alla dom där sakerna "unnar" jag nog mig själv. Förutom 6:an, jag gillar int alls limsa och tänker sällan ge det till mina barn (endast på kalas och sånt). Hade gräl med min hostfar i USA om läsk hela tiden, han sa alltid "you can drink DIET sodas without having to worry about the sugar, it's not bad for you at all". "total BS sa jag". Dietlimsa är ännu värre än vanlig har massor med forskare fått fram. Ett exempel som stod i RD, vid Texas university hade dom testat över 600 personer under en period av åtta år och det kom fram att dom som drack dietläsk löpte större risk att bli överviktiga och få diabetes. Pretty scary huh..

Nåja nu för att unna min nr 1 skall jag spela lite The Sims :) Haha
Have a great day!

FYND!

Fyndade i hälsobutiken idag :) Spara typ 100 €. Köpte laxolja tabletter, CLA tabletter, ett tea tree oil stick och hajbrosk tabletter för 4 EURO TOTALT!! Not bad - iofs har alla tabletternas datum gått ut men whatever, sämre blir jag ju iaf inte. Eller vem vet? Men som syrran sa, "om vi börjar må riktigt dåligt vet vi ju vad det beror på". Vi ska hoppas att vi inte får något värre fel.

Har haft en riktigt trevlig dag idag faktiskt! Fikade i över 2 timmar med sis, E och I :) Underbart var det. Hade massor att snacka om.. skulle ha kunnat sitta hela dagen med dom! Kan inte förstå att hon far tillbaka igen, usch ja, tårarna är inte långt borta. Men på fredagen får vi en hel kväll tillsammans före hon åker. Det kommer jag att ta tillvara på till max!

Så har jag hunnit på ett städparty ikväll också - Enjo hette produkterna väl? Om jag inte minns helt fel. Svindyra och förstås inriktade på att skydda miljön. Om jag skulle börja med nåt som eko så vill jag göra det från början. Det är nog svårt att byta sen när man väl vant sig vid "vanliga" produkter, kan jag tänka mig.. Om jag bara har råd kommer det nog vara Enjo städprodukter, Neways och ekomat som gäller i mitt framtida hus. Men det beror nog helt på pengarna det också, och hur jag vill prioritera då. För det är svindyrt att köra helt eko, trist nog. Hoppas det ändrar inom dom närmsta 5 åren! I'm leaving it to future Emmi to deal with for now..

Nåja, nu skall jag se lite HIMYM och invänta the call from mr. M

Good night!

TÅRAR

Idag fick jag äntligen krama om kära E! Det har varit ett år och fyra månader sist - vilket är helt unreal. Det var ett kärt återseende och en hel del tårar. Fick också träffa I, en super trevlig kille. Han passar in bra med oss :) Längtar tills vi får sätta oss ner bara vi och catch up. Älskar dig underbara kusin!

Helgen blev också lika bra som jag hade förväntat mig :) På fredakväll efter jobbet blev det bowling med mr. M, på lördag for han hem tidigt för att jamma med bändet och jag for till T's, vi åt lite gott och prata om allt möjligt. Sen for vi också till lava och hängde där resten av kvällen :) Jag fick t.o.m sjunga med bändet lite, jätte roligt! En jätte bra helg, tack för det alla!

Imorgon blir det jobb, och snart blir det nedräkning till IKEA! (och lönedag förstås ;))

Godnatt!

HÖST-MYS

Sitter och myser med ljus och te :) I morse när jag hämtade tidningen så kände jag riktigt hur hösten krypte ner under huden på mig, jag liksom vakna till och tänkte "ja, nu är det verkligen höst".  Det stör mig inte alls, speciellt inte när dom talar om att en brittsommar är på kommande. Färgerna är ju så jätte fina också!

Annat mys jag gjort idag är att jag beställt lite kläder på H&M, kollat in på både Skopunkten och IKEA vad som skall handlas där när vi åker iväg till Haparanda om 10 dagar. Sånt som gör en shoppaholic som mig väldigt gla' i hjärtat, haha. And yes I know, I need help ;)

Rummet mitt är super städat och fint och en rolig fredakväll är också under planering :) Tror att denna helg som så många andra förr kommer bli en helt underbar en! Thanks mr. M, du får en puss för det!

Jaaaa, det går bra nu!

KYSSAR

Väldigt intressant artickel jag hittade online :) Tyvärr orkar jag inte översätta nu så förlåt för det..

According to Walter, ethologist Desmond Morris suggested that human kissing evolved from a practice found in primate mothers, who may have pre-chewed food for their infants and then fed them mouth-to-mouth. Subsequently, pressing lips even without food may have provided a signal of comfort and love.

 

Whether our lips were influenced by the practice of kissing or not, they certainly have more than their fair share of sensitivity, as you may have noticed if you have ever had a paper cut from licking an envelope. Kissing also effects our biochemistry. Wendy Hill and Carey Wilson found that two substances, oxytocin and cortisol, were influenced by kissing. Cortisol levels, which usually rise when we’re alert or stressed, drop when couples kiss, talk, or hold hands. Oddly enough, oxytocin levels increased for males after kissing, but dropped in females. Oxytocin has been implicated in a number of social bonding activities, including orgasm and nursing an infant. Obviously, more research needs to happen in this area to see why men and women are reacting differently.

 

How important is kissing? Gordon Gallup and his colleagues argue that a first kiss is really important to people. Fifty-eight percent of men and 66 percent of women recalled an instance where they ended a promising relationship because the first kiss didn’t “feel right.” However, these same researchers argued that kissing means very different things to men and women. Men viewed kissing as a step towards more sexual activity, whereas women viewed kissing as a bonding mechanism.

 

Science has a way of making some very romantic things seem less so by dissecting them. I’m not sure if this is useful information for you, but apparently most people tilt their heads to the right in order to kiss. The advantage for such laterality seems to be mysterious, but we can guess that brain laterality plays a role.

 

Here’s another interesting factoid from Walter–apparently about 10 percent of the world’s population do not kiss. I guess they don’t know what they’re missing.


100 + DEGREES!!

I'm going to Thaimaaaa!! Oh yea you heard me right! Thailand for two weeks in February baby!! It is going to be aw-so-me! I am so excited I could die! Hahahahaa, Imma sleep goooood tonight :D

RSS 2.0