SJUKA KNÄN

Detta att ha joggat på asfalt i ett år nu börjar ta ut sin rätt. Mina knän börjar vara så otroligt sjuka. Och jag vet, dåliga skor? Nja, har nog ett helt skapligt par, både märkes och prismässigt. Så att.. Nä jag vet nog, borde ha sånadär med stötdämpare. Men det finns det inte pengar till tyvärr. Så jag tror det blir att sluta jogga och köra mitt program på dvd där man gör en massa hopp istället. Det är ju iaf på carpet ist för asfalt. Konditionsmässigt lika bra. Läntar tillbaka till skogen helt sjukt mycket!

På torsdag skall jag och klippa håret, sista gången före hemfärd.
Får se vad det blir till.

I helgen blir det nudå bröllop och 4th of July pool party :)
Så helgen kommer att rusa i väg.

Längtar hem till lite köld, går ju skååni int att andas här heller.
Som att leva in en bastu..

ORDLÖS

Skall börja med att vara lite uppåt med att säga att jag har haft en jätte bra helg vid Silver Bay YMCA (googla på biler och se hur vackert det är). Tyvärr hade vi jätte grått och trist väder så några bilder har jag inte. Men ja, under denna helg har jag lärt mig on logo design, teckenspråk på engelska, comminucation skills, creative storytelling, mindgames and so on.
Vi lekt en jätte rolig lek i auditoriet. Man var två led, and the two first in line battled with each other, man skulle liksom fråga en fråga.. så skulle den andra svara med en fråga till.. tills nån tveka. Haha, jätte roligt. Så en av ledarna (skit snygg och sådär macho) och jag sku battle då. Så tyckt han "So what are you doing later? ;)" försöka vara en smartass. Så sa jag "Why? Feeling lonely lately?". Haha han blev helt paff :D Alla au pairer (ca 200 i publiken) och dom andra ledarna bara "HAHAHAHAHAHA, BUUURN" Han blev t.o.m lite röd i facet, men se int ska man tro att man kan försök med mig inte ;) Teckenspråket var faktikst roligast, skulle vara helt underbart att lära sig den flytande.

Sen till den värre delen. Kyra åker hem i morgon. Var på dinner med hennes hostfamilj och Peter. Jätte trevligt, men sorligt på samma gång.. Sen for P, K och jag till en bar och satt där några timmar. Sen var det att säga hej då. Gah, jag orkar som inte gråta nåmer.. Nu har jag bara huvudvärk och vill somna..

Se nu! Jag är som helt schizo. Jag har hur glad som helst en sekund, andra sekunden gråtar jag. "I'm a mess" kan man väl lugnt säga. Sen emellan dom tvä är jag helt utan känslor alls. Hyi että.



FED UP

Det är nog jäkla tur att det är TJ26 nu. Ett enda bitchas om ALLT. He finns som int ens nån gräns nuförtiden. Vi bitchar om ALLT ist. Biter ihop så jäkla mycket nu och försöker räkna till 10. Räknar till 10 flera gånger om dagen. Tack och lov att jag får fara bort i helgen.

Kommer inte att ha med nån dator till skolan så om jag inte uppdaterar före helgen blir det på måndag :) Men jag hoppas att ni alla får en super fin midsommar! I wish I was there with you. Njut!

Och var försiktiga!
xoxo

MIDSOMMAR = SKOLA

well som flera av er vet så kommer jag vara i skola denna helg (skandinaviernas STÖRSTA helg i city) man tackar ja. nåja, jag suckar och tänker att det kommer flera (?) skall till ett jätte fint college dock. man får paddla kanot och what not så nog skall jag ha det helt trevligt :) man får ju göra det bästa av situationen. naturen där säga vara oslagbar. kanske man får hajk?

är det inte bästa känslan att träffa en person som har samma knepiga situation en själv? när man trott att man är enda i världen och att ingen förstår en. jätte skön känsla. att bara få prata ut och ha nån som säger "ja men exakt så! jo jag vet hur det är" och vekligen menar det. hmm. tack!

"det går bra nu!" som vem det nu än är brukar säga..

puss och kram

12:00

firat två bdays' today. peter och laura. två bra människor <3 grattis igen!

annars har jag verkligen inte mycket att komma med i dag. inte alls.
usch va tråkig jag är..

fy skäms!
god natt

LÄXOR

Haha, sitter och gör läxor. Det har jag inte gjort på.. jaa länge. Men mina tankar flyger bara iväg till denna:

Dom kommer inhandlas inkommande vecka (d.v.s om dom finns kvar, dom var på clearance för 70 dollar) Ödet får bestämma. Jag skall ha den i beige och inte i vit som på bilden. Och vad som är bäst med allt är att jag fick ett presentkort på 50 dollar till födelsedan så jag köper dom typ för 20 dollar. Känns bättre i plåmssan då :P Jag har nog aldrig haft min fot i en sån bekväm sko, aldrig. Den sitter så bra på foten. Ni kan ju hålla tummarna för mig att den sitter snällt och väntar på mig :))

Åh and btw. Daniels tal till Vickan igår. Naaaaaaaaaaaaaaw! Han är ju för söt. Om jag sku ha varit hon sku jag ha böla ögonen ur mig. Dom verkar nog vekligen vara kära. Sötnosar.

Well dags att skriva 5 sidor om mig själv. Intressant.
Take it easy..

BRÖLLOP

Vaknade perfekt i tid för "tar du Victoria...Daniel.." det var perfekt timing :) Det rullade nog ner en tår för kinden måste jag säga, speciellt när Agnes och Björn sjöng. På mitt bröllop vill jag ha Josh Groban där och han skall sjunga "When you say you love me".. Får nog försöka fara och hinna napp åt mig nån av Englands prinsar (så jag har råd att "hyr" honom) :P Tycker Vickan är otroligt stilig, men nog tycker man ju att hon kunde ha satsat lite mer på klänningen, den är lite för plain. Men jag tycker dom är så söta tillsammans. Fint bröllop!

Igår var vi vid en pub och firade "pre-bday" med Ali. Haha, alltså jag måst nog bara säga, amerikanska killar, they are something else. Dom tror så jäkla hårt på sig själva att man liksom förstör deras värld när man säger "not a chance buddy", haha. Jag vet inte om amerikanska tjejer är så jäkla pantta eller "easy" att dom går på deras smörjor. En tyckt igår att det är nåt fel på oss Europeiska tjejer och en annan att jag var den "kallaste" människan han nånsin träffat, HAHA. Bara för att jag skattade åt honom när han sa att detta är "love at first sight" :P Han var full, och halv Irish, ingen bra combo. Nåja, snart kommer jag hem.

Ikväll skall jag och säka efter en klänning till bröllopet jag skall på om två veckor. Får se vad jag hittar.. Ett par nya skor kommer också inhandlas :) Sen senare skall vi kolla "Shutter Island". Jag hoppas så innerligt att den är bra, har väldigt höga förväntningar.

Ha en bra lördagskväll :)
xoxo

IMPOSSIBLE

Jag säger nog det, somebody likes me. Hade planer på att fara till en bar med nå kompisar igår, dom har live band där och en bra kompis sku DJ-a. Men det kändes liksom inte som "min" kväll plus att jag inte fick skjuts så jag for int nå. Haha, så ringer K runt en 11 och säger "gumman, var glad att du INT kom hit ikväll, polisen är här och har razzia". I'm a very lucky girl!

Igår hade jag också en jätte bra springrunda, den bästa i mitt liv tror jag. Det kändes helt underbart. Så låg jag i ett hett bad kanske en timme efteråt. Gosh I felt like a goddess afterwards! Så vaknade jag till väldigt välmående kropp. Varför släpper man sig någonsin "ur form"? När det är så här underbart att vara i form? Stupid thing called lazyness.

Haha, en sak som jag tycker är helt sjukt roligt (men också jobbigt om man inte pratar engelska bra) är hur mycket man kan manipulera det engelska språket.. Liksom du kan säga en sak som betyder tusen olika saker, haha. En del "fel" saker jag har sagt (som inte är så farligt pinsamma) är t.ex;

Jag var utomhus en väldigt varm och fin dag med min hostfar och hans nephew. Nephewn frågar mig om vi kan fara "and run though the sprinklers". Så säger jag "noo, I don't wanna wet myself".  Och ni som pratar bra engelska ser redan felet här. Jag sa att jag inte vill kissa på mig, haha, då jag ist skulle ha sagt "noo, I don't wanna get myself wet" Vilket då betyder att jag inte vill bli blöt.

En annan sak, jag pratar med en killkompis på nätet och han frågar en lite mer personlig fråga.. Så säger han "but seriously tell me if you don't wanna answer, I don't wanna get into your business or anything" vilket är helt rätt. Men då svarar jag "nono, that's alright, I don't mind you getting into my business. I'll tell you when to stop" HAHA, jag menade detta på ett helt oskyldigt sätt men en Amerikan kan tolka detta väldigt fel, speciellt om en tjej säger det åt en kille. HAHA. ni som inte förstår vad det kan tolkas som så kan jag väl säga.. K18. HAHA

Finns många andra scenarion men dom där var som bästa :D

Lyckligtvis så pratar jag engelska så bra att jag alltid kommit på mig själv när jag gjort dessa fel och skrattat högt och ursäktat mig.. För en som inte pratar engelska bra är detta ett rent jäkelskap. Haha, tur har nu jag att jag bara gjort bort min inför folk som jag känner. Jaa, jag älskar nog det engelska språket.

I dag kommer jag städa och jobba. Sen ikväll blir det K för hela slanten.
I morgon lovar dom superfint ute så då skall jag försök få lite färg.

Det är ju fredag så lite ögongodis skall jag väl kunna bjuda på:


Nån annan som ser likheten här?
B Cooper och A Skarsgård
YUMMY!

HERE IT IS


HÅLL UT

Video-blogg kommer i morgon folks!
Bare with me here!

xoxo

ROCK 'N' ROLL

Jag saknar Nykarleby. Saknar tiden när man körd i svinkallt väder med vespan dit bara för att umgås, haha. Dialekten och folket. Det var bra tider. Rumbelbackan (hett den väl!?) och en ryggsäck full med öl. När jag kommer hem så får jag fara på Juthbacka marka, for sure. Andas in lite minnen. Haha, då man sprang på med jeansjacka och köpte rebell märken. Annika och jag lyckades alltid hamna i nå wierd diskussioner med wierd folk (minns du han reli gubben på trappan? haha) Plus så tyckt man (jag alltså) ju att Nyklarleby pojkan va så "cool" och snygg, HAHA. Då var man ung och dum. (hade också Annika fastbunden i mig at one point)

bildbevis
så jäkla häftiga vi var!


Usch, denna dag har varit så grå. Bara regnat.
Blir att träna ikväll..




CUT!

Ikväll bröt allt ihop, it felt like someone just suddenly punched a huge hole in my chest. Jag som tyckte att jag har klarat mig så bra och att det här nog går så fint så. Jag saknar ER där hemma, varje dag, det har jag gjort sen jag kom hit. Det här är så svårt att förklara. Att komma hit, det var som att en pusselbit föll på plats. Jag blir illamående bara när jag tänker på att inte få prata engelska längre. En sån liten sak som det.

Jag har panik. Jag vill inte säga hej då igen. Det här kommer inte finnas kvar, jag kommer inte få det här igen. Jag har byggt upp ett liv här som nu skall slås ner till marken. Gosh, this is going to take time to heal. NYC and all the people here are going to leave a huge hole in my heart, a hole that will never be filled.

I keep climbing and hoping things would change,
the sky turns gray, and the water from the rain washes progress away
it's like moving mountains..


Får se om jag får nån sömn i natt

KNOW MY NAME

Jag har alltid haft en svaghet för smöriga pojkbänd (vilket dom flesta som känner mig väl vet).. och speciellt för låtar som är sådär halv snuskiga/romantiska, haha. Skall ge er exempel: en klassiker med Az Yet och så en ny som radion spelar sönder här med Trey Songz. Jag gillar Trey jätte mycket, he's got a nice sound to him. Han har ju också den nya låten "Say Aah" som dom spelar SÖNDER på klubbarna här i city.

Denna helg kommer bli fantastisk! Ikväll blir det WP med Kyra, skall göra dansgolvet osäkert i några timmar. Sen sover jag över vid hennes och så tar vi första tåget in till city på lördag. Vi skall nog bara relaxa och njuta av våra sista dejter med NYC och med varann, usch ja, snart säger vi hej då också ;( Sen på lördakväll blir det hemmafest. Så en jätte bra helg in the making.

Vi var på nå "safety around the pool" igår med au pair gruppen vår. Det var på ett av dom här svindyra gymmen i området. Haha, Kyra och jag tog en "guide" genom hallarna och då kom vi ju på vart alla LÅNGA, snygga football killarna håller hus, haha. Vi som trott att dom bara finns på teve. Plus att vi också kom på varför två tjejer i vår grupp betalar hundratals dollar per månad för att gå på detta gym när det inte alls syns på dom att dom ens rör på sig (dom har hållit på ett år nu).. JO, dom går dit för att fiska lite ;) Och kanske slänga in en joggningsrunda där emellan flörtandet haha. Det är iaf vår teori.

Haha som en killkompis till mig sa, "våren är en trafikfara för mig, hur i hela friden skall jag kunna hålla ögonen på vägen när en massa tjejer är ut och springer i super tighta kläder LÄNGS med vägen där man kör!?" He's a complete dork :P Men det lät helt oslagbart när han berätta det.

Ja, det var väl allt jag hade att bjuda på. Och för att det inte fuknade sist så frågar jag igen. Vem är du/ni som läser min blogg? Kommentera gärna och berätta, det vore jätte roligt att veta :)) (ni som redan kommenterat på förra inlägget, you are off the hook)

Have a great weekend folks och här får ni lite att drägla på:


GOD BLESS AMERICA!

TRIBUTE

Som ni ser har min blogg ändrat i utseende. Tack vare Caroline Eriksson! Tusen tack för att du laga en sån här fin design till mig. Visst är hon duktig? Jag har försökt så många gånger lära mig hur man lagar en egen design men nej, det är liksom inte alls min grej. Så jag fick ta hjälp av proffset :) Länken till hennes blogg (som jag tycker är jätte underhållande) hittar du under här.

TUSEN TACK igen Caroline!! :))

NYFIKEN

Jag har runt 35 läsare varje dag på mig blogg och tycker det är jätte roligt :) Ni uppskattas. Men då, nyfiken som jag är skulle jag ju vilja veta vem ni är. Kommentera gärna och berätta :)

BLINDSIDE

alright, ungen sover, så jag borde ju då städa rummet så det är klart inför mitt träningsprogram ikväll.. MEN här sitter jag och sjunger/slöar. usch vad jag blir less på mig själv ibland. men ikväll blir det nog andra bullar. jäklar vad magen och armarna skall få stryk, and it's gonna feel SO good.

jag vill ha 90 talets jeans tillbaka. tycker detta är så jäkla snyggt:


hög i midjan och rätt lösa (och ljusblå) - me like! tror det blir att fara till skräddaren när jag kommer hem och sy mig ett par. den där outfitten som heather har på sig, jag tycker den är oslagbar. denna är heller inte dålig:


ni ser vad jag menar. I really like it! vet inte varför.. it just appeals to me.

en sak som är rätt hemskt här men som jag kommer sakna mycket är kaloriräkningen på alla varor och shit du köper. varje produkt i affären har ett sånt här:


detta är då från en morots påse. här står det då högst upp hur mycket en serving är, alltså 3oz och i paketet finns 5 servings. så står det uträknat då efter en serving hur mkt kalorier och allt annat det innehåller, här står det ju "amount per serving" och det är 35 kalorier. nu valde jag ju då en råvara med väldigt lite av nåt i men ni förstår tankesättet. detta är jätte bra tycker jag får att lite hålla koll på hur mkt man käkar.

okej, slut snackat.
nu skall jag fara och städa!
puss

EXTRA LOVE

Okej så jag vill börja med ett extra shout out till 4 personer som made my weekend! Tack till Danda, Martin, Annak och Andrea! Ni gjorde verkligen min helg SÅ mycket bättre. Tusen tack!

Så första skol helgen över. Känns skönt. Det var nog helt roligt men.. Att bo i ett dorm med en massa tjejer. No thanks! Ännu en gång bevisat att jag MÅSTE ha egen lägenhet när jag far till H:fors. No doubt about it. Dock så är jag ju nudå bättre på Usa's politik. Och allt jag kom fram till var att ja, they are screwed! Man blir som helt chockad hur det kan vara så här kaos..

TJ42 i dag. Känns riktigt bra måste jag säga.

WHITE

Jäklar, har sjuk hals igen. Slutade äta antibiotika i förrgår. Och nu när A är sjuk och hostar på mig hela dagen så är jag rädd att jag skall bli sjuk igen. Tycker verkligen inte att jag förtjänar att bli sjuk igen. Just nu också när träningen går som bäst. Let's hope att jag hålls frisk för en gångs skull. Tror nog hårt på att det är fuktigheten som gör mig sjuk, att ständigt vara fuktig och svettig.

Sitter här som bäst och försöker översätta nån engelsk facklitteratur om politik och skit, går väl sisådär. Blir skola nu till helgen, på ett äkta amerikanskt college. Usch, nån som vill byta? Men kanske jag lär mig nåt vettigt och kan komma hem och kina med R om nåt random som har med politik att göra. Lyckligtvis har dom lovat regn hela helgen så.. Missar ju inget väder iaf.

Annars så har jag nu helt konstaterat att Amerikanska killar inte alls kan klä sig. Vi är så stolta över våra au pair killar som klär sig så fint.. speciellt franskisarna :) och svenskarna. Ja, egentligen alla. Amerikanerna är liksom, yeah a t-shirt, jeans and some sneakers. Även ute på klubbar. NO THANKS! Räddningen för en Amerikansk man är att hitta sig en Europeisk kvinna som kan fixa till lite, då är dom perfekta :)

Well anyway.
Dags att försöka sova och int smälta bort.

G'night

BLUEBIRD

Dom har en sorts fågel här som heter Bluebird och som actually är helt klar blå. Jätte söt. Och utan att veta om det så har jag levt med Chipmunks, haha. Alltid när jag käkar frukost har jag Bluebirds, Chipmunks och Ekorrar utanför fönstret :) Känner mig lite som Snövit.

Fick en helt underbar nyhet igår. En kompis (Bianca) som åkte hem i Mars kommer troligen hit nästa vecka och hälsar på!! Kommer att bli jätte trevligt.

Annars, om nån vet om nån som har kvar "Mumin visar allt" avsnitt på sin dator, kan ni på nåt vis skicka dem till mig då? Fick riktigt lust att se dom men vet inte hur eftersom mina har försvunni :/ Let me know!

Äh, tenk et ein mänsko man it ens kendär kann få ein på tokohe rokoi humör? Ja meinar vafö idas fråg me om jelp om man ba tenkär säg imot i å idiotföklar me? Jävla besserwisser. Ho i heijla vääde sko ja vila lemn undzi me de hä? Stackas bååni. Nejgo ja iis legg nameir tid på nain tokotee butch. Haha, orsakin ti vafö dehä kåmbe på na räto pedes blanda rållona e fö att man kan faktist itt öveseta dialekt på neti enno.. Hohho ja e pizzed åff


TJ 47

Förlåt för att jag slackat med uppdaterandet!

Har haft en jätte bra Memorial-helg, i Torsdas fick vi besök (hostmors bror med fam.) Dom åker hem i morgon vilket är väldigt trist :/ Vi kommer troligen inte ses igen, inte på ett åt iaf. Så i Fredas då hade vi en stor BBQ med dom och folk som kom för att träffa dem. Jätte trevligt, mycket mat. I Lördas var jag och luncha med Jin, sen middag med folk här hemma igen och sist till en hemmafest. Festen var riktigt bra! På Söndan kl 11 åkte jag till B-ville och har picnic med Kyra i parken (och btw, vi har haft underbart väder hela helgen!!) vi solade, åt och bara prata. Helt perfekt dag. När jag kom hem från picnicen med K så var jag helt slut. Somna runt 10pm och sov 13 timmar.. men det behövdes väl. Idag har jag varit ledig.. solat, tränat och varit på middag. Så en fullspäckad helg med mycket skoj!

Haha, har annars planerat mig sista helg här i landet redan.. Hur bra låter inte detta;
Six Flags (nöjesfält) hela Lördan, sen på kvällen till city och festa (ha ett hotellrum) och på Söndag strosa på i city, bara njuta och ta in det sista. Tycker det skulle vara en helt perfekt avslutning.
Måst nu bara hitta en babysitter åt min nya aupair (för om ni tror jag tänker spendera mig sista helg i detta land med henne!? tack men nej tack.. även fast hon verker helt bra) Har en plan åt henne redan faktiskt.

Har inte fått min biljett hem ännu.
Jäklar dom är lata vid CC.

Hoppas ni mår bra!

RSS 2.0