->

okej så jag har tänkt..
jag har ju aldrig haft nån riktigt "bra" frisyr. aldrig haft nåt speciellt hår. jag har OK hår men inget "oj va fint hår du har" hår. så nu har jag kommit fram till att jag tror jag måst klipp mig KORT, and I mean kortkort. och så en vältränad kropp till det. jag tror faktiskt det vore en hit. jag tror det år så "future-emmi" skall se ut. men då igen, det är få unga kvinnor som verkligen kan pull off kortkort hår. man måste liksom ha nåt annat som är snyggt hos en om frisyren far åt helvete (så det är där kroppen kommer in antar jag, well I'm working on it..) men jag är super rädd jag kommer se ut som en pojke. det är svårt.. åsikter?


KEYS


BDAY

Haha, so here it is. The big TWO ZERO. Can't say that I feel different tho :P Today Kyra's coming over to eat a big bday breakfast with me, can't wait. And later on tonight I'm having this big nice dinner with my host family. Gonna be great :) Steak, mmmm.
To be really honest here. I feel like I celebrated my Bday on sat so I'm not going out or anything. Plus on atibodies, not such a good idea.. Haha me and Kyra had mc'ds yday, felt like crap afterwards.. but I guess that's the point. A great bday dinner. I might go have a beer tomo at O'conners. Not many days left..

Oh well enough of this
Have stuff to get to

xoxo

TANKAR INFÖR..

Lite tankar inför 20 årsdagen..

Detta år har nog varit det mest "omväldigande" året hittills i livet måste jag säga. Vilket är helt obvious. Studenten och sen ett år i USA. Jag ångrar ingenting. Det som hänt under mitt år här har hänt. Jag är jäkla stolt över mig själv som har gjort detta mer eller mindre utan ärr. Inte många som skulle klara av detta (TACK också till NY som har klappa ur det mesta av "JANTELAGEN" ur mig och satt in lite NY fasoner). Detta är svårt att förklara. Ni lär märka det när jag kommer hem sen. I love it! "They can take me out of New York, but they can never take New York out of me" .. Varje skratt och varenda tår har varit värt det. Jag kommer hem med en sån annan syn på saker och ting.. Klokare och mognare.

Att bli misstagen for att vara Amerikan är helt fantastiskt! Att kunna connect med folk här på en sån nivå att dom tror man är en av dem. Jag känner mig alltid som "I did it!!" när det händer :) Vilken känsla alltså. Dock så brukar mitt utseende 70% av gångerna give it away. Får laga mej brunett (NOT).

Prata med min kompis här i dag om hur man gör när man är hemma och vill prata engelska? Jag kommer ha abstinens redan efter nån vecka. Det passa liksom så bra. Vi är ett. Vill aldrig förlora känslan av hur naturligt det flyter på.. Blir nog att söka jobb på MI som "English conversation" lärare. Haha.

Nåja planer påbörjade för sommaren 2011. Ett år skall jag väl klara mig?

Så nu säger jag godnatt som 19 åring.
Sen blir det "God morgon 20!"

LAMEOO

Haha, så sitter på sista tåget hem igår och ser allmänt ensam ut. Och vem är inte i samma vagn om inte "taylor swift killen".. Så har träffat denna kille en gång förr och eftersom jag är bra med faces så kände jag igen honom när han kom och satte sig ner bredvid mig. Han försökte med EXAKT samma line, haha.

Han: "Heeeey, what's your name?" ;)
Jag: "My name is mind your own business"
H:"Oooh don't be like that, you are sooo beautiful, you look exactly like.."
J:"Taylor Swift?"
H:"Wow, I was just about to say that! How did you know??
Hoooold on, do I know you from somewhere??"
J:"Yes dear you do, you tried this line on me three months ago.
Didn't work then and will def not work now, hahahahha"
H:"Oh damn, that's true.. Well don't hate on me for trying ;)
So Taylor, can I take you out sometime?"
J: "No playah you can't"
H: "Well third time's the charm.. I'll see you again, hahaha"

I en stad på ca 15 miljoner, i ett tåg med tusentals människor. Och ändå hamnar jag i samma vagn som han igen, hahaha. Världen är allt för liten. Waaaay to small.

Hur skall jag överleva i Jeppis?
Börjar vekligen vara nervös nu.
Verkligen.

HAHAHAHAHAHA

alltså ibland är det bara för roligt att vara jag! haha. vet ni vad jag kom på i dag? jag skulle nämnligen i duschen, så klädde jag av mig allt UTOM strumporna, och kom på att det finns ingen konstigare, märkligare, äckligare, töntigare, fulare, puckade, dummare än att ha på sig strumpor när man annars är helt naken. haha. testa! (skulle typ passa in i en sån där "100 saker man kan göra när man har super tråkigt")

haha alltså, ibland är man ju för konstig.

i morgon blir det city för hela fronten (euhm, säger man så? eller är det i stil med "pippi på dom sju rövarhaven") minn svenska har verkligen fått defekter. hör inte vad som är rätt ibland. skrämmande. but I like it :)

kram på er!


RÄDSLA

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv


CREED

Ett bänd jag alltid återkommer till är nog Creed. Han har en underbar röst och dom har mening i sin lyric. What If är en personlig favorit, den kan ni lyssna på här.

I dag har jag varit super trött, troligen p.g.a medicinen.
Skall iväg till Kisco en sväng nu och träffa min LCC.

Annars, om någon har frågor om hur det är att vara au pair. Om ni är intresserade av det eller av någon annan orsak. Även om vi inte "känner" varann så feel free att fråga på. Hjälper gärna till med anything :)

Kram

HELT GALET

Helt GALEN helg. Men så attans roligt har vi haft det! Jäklar.

Shoppade hela fredagen med Kyra. På lördagen hade A födelsedagskalas som var jätte roligt! Träffade en massa folk :) Tyvärr fick jag kila iväg tidigt för att båten skulle åka i väg 6. Så kl 4 for jag med tåget till city. Träffade gänget och for iväg till båten. Hela båt-riden var så roligt! Ni kan kolla in bilderna på FB. Helt fantastiskt skoj! Bra DJ och allt. Sen efteråt for vi iväg till Hudson Terrace. Träffade på en massa svenskar och hade väldigt trevligt där med. Sen bar det av hemåt. Men wow säger jag. Nåt hände den kvällen. Nåt som får mig att känna saknaden av NYC.

I dag var jag då till läkaren här. Hade toncillit så på med antibiotika bara. 100 dollar kosta medicinen. 100 DOLLAR!! Att dom täcks. Blir att sända in pappren och allt till försäkringsbolaget bara. Och jävlar om dom börjar neka att dom ska betala nåt. Då blir det krig. Vid läkaren kråta dom redan och menade att jag inte har försäkring. Som jag sa att dom skulle! Usch, jag sku ha kunnat gråta. Dom mätte och vägde mig iaf. 5'7'' och 128 pounds. Läkarn var snäll, tyckte jag såg ut som hälsan själv. Det får man väl tacka och bocka för.

Nåja äta borde jag ju börja med igen också, har int ätit ordentligt sen torsdags. Har kommit till den punkten att jag inte är hungrig mera. Men vettet säger att äta så. Blir gröt i morgon.

Helgen på kommande blir väldigt intressant.
Hmm

MAN WALKING!

A tog sina första steg i dag :D Kan ni tänka er hur stolt jag är!? Önskar så att jag sku få lägg upp en bild på honom, men neppan. Eller jag ska försök smöra med far i huset och se om jag sku kunna få sätta EN bild på oss. Hoppas hoppas. Vilken känsla alltså.

I morgon blir det shopping och frissan, lördag födelsedags BBQ och disco cruise + nattliv i NYC, sen på söndag blir det West Village. Bra helg med andra ord.

Hoppas ni har det bra och TACK för att ni läser min blogg. Det uppskattas!
Puss och kram.

BJÖRN

Okej måst få lätta på hjärtat om denna incident med björnen i Larsmo och jag vill gärna hör era åsikter! Så min åsikt är följande:

När det kommer till en varelse som det finns så få av i Finland så borde det finnas lag på att man som jägare måste söva och flytta bort den istället för att döda stackarn. Om nu int det rör sig om att björn actually har attackerat en människa (vilket då är ett undantags tillfälle). Det som hände i Larsmo tror jag helt klart var en nyvaken björn som va lite yr i bollen (ni vet ju hur det är att vakna plötsligt när man sovit djupt) och vandrat in på fel ställe. Den här teorin med att björnen var "sjuk" och ut efter blod är ju nog bara bullshit. En ursäkt att döda helt enkelt. Är larsmojägarna nå bättre än dom som dödar elefanter för elfenben? Nope inte alls, lika lågt. Bara för att få exotiskt kött och nå jäkla penisben (som jag undrar vad skåni folk gör med?). Och dessutom, är inte björnar fridlysta? En kommentar som en hade på ÖT, ungefär såhär "om man nu måst döda allt som är lite hotfullt varför int döda rattfyllerister och barnmisshandlare?" haha klockrent! Nä men allvarligt. Slut att död björnar och söv istället!

Vad tycker ni?

Fantastiskt djur

FRISÖRKRIG

Yes, jag har nu officiellt varit otrogen mot min vanliga frisörsalong. Tog den andra billiga alternativet. Nåja "billiga".. 100 för permanent (rot/stöd permanent) 40 for Prearten 25 för klippning av topparna sen 20 i tip. Så 185 dollar i mitt jävla hår. Tror jag ska raka bort de. Jag har aldrig vari en hårtjej eftersom jag aldrig haft nå hår att vara rädd om. Bara färgen. Så när jag säger "men jag kan nog låta hon nybörjaren klippa mig, jag bryr mig inte" så kollar dom på mig som jag sku ha svärd i kyrkan. Well whatever. Det får svida en gång nu så kan jag vara "nöjd" med mitt hår iaf två månader framåt.

En sak med mig, jag har alltid balanserat på linjen mellan "jag vill alltid se fräsch, sminkad och modemedveten ut så fort jag går ut genom dörren" och "men vem skåni bryr sig om jag har smink eller inte? på men största hupparin och mysso på hövo bara". Jag har alltid perioder när jag är mer åt det ena hållet. Well om jag verkligen skulle ha pengar att sätta på manikyr, pedikyr, vaxning, facial, hår, kläder och dyrt smink hela tiden klart jag skulle välja det första.. Jo om jag skulle ha råd så ja, då skulle jag nog välja den. Men att inte ha råd är en skön ursäkt att inte riktigt bry sig. Hah. Eller nåja. Nog tycker jag att jag ser helt vettig ut, har int ännu sett nån som har blivi disgusted att mitt sätt att klä eller presentera mig själv.

Och så klart den farliga fällan "jag har ju en man som älskar mig hur jag än ser ut så varför sätta energin på utseende hela tiden?" Usch den fällan skall jag aldrig falla i. Fast jag vet att jag gör det hela tiden. När jag står i affären och väljer mellan chips och glass eller fruktsallad och grönt te; "nåja Martin får så lov att tyck om mina extra kilon" så tar jag chipsen och ler. Fy, skönt att jag har fått the desire att få fram sixpäcken. Min ursäkt då till varför jag käkar ben&jerys till lunch idag är att min hals fortfarande gives me hell. And it's true.


GLASS

Mmm, my friends. Då man har sjuk hals så får man tyng i sig en half pint med Ben&Jerry's utan dåligt samvete, tycker jag. Undrar om jag vill ha Rocky road eller Phish food? Blir att ta sig en funderare..

FLUSS

Yes, nu har jag käkat rå vitlök på knäckebröd och gurglat i sprit. Månne läkaren kunna undvikas med dessa hemmakurer? Vi får se.

Billie Holiday visste vad hon snacka om. Kommer man egentligen över sin första kärlek? Eller kärlekar överlag? "I'll be seeing you in every lovely summers day". Brukar också tänka att om M och jag inte är menade (knock on wood) så hur ska min "nya man" kunna ens se på nå bilder som jag har från min ungdom. När M praktiskt taget finns med i alla mina bilder/upplevelser. Ens barn bara: "mamma vem är det där, vaför är du inte med pappa på bilden". M och jag har faktiskt upplevt en massa tillsammans redan. Bara i resväg.. bryssel, portugal, spanien, florida, NY.. rätt bra faktiskt.. Man har ju bara en första kärlek. Hoppas min håller livet ut :) Ni kan lyssna på låten jag snacka om här

Nu skall jag bara sova restan av dagen tror jag.

FRAMTIDSPLANER

Haha har en USB sticka hemifrån med alla bilder jag nånsin tagit. Det finns en hel del. Så hitta jag nu en mapp som hette "framtidsdrömmar" och där har jag samlat bilder på drömhus, bil, bröllopsklänning m.m. Detta var väl på 9:an har jag för mig. Mina planer har ändrats en del men.




Inga dåliga drömmar :)

THE NOTEBOOK

Som från himlen, The Notebook. När jag behövde en feel good movie som mest. En helt underbar, fantastisk kärlekshistoria. Om DU inte har sett denna film. Gör det OMEDELBART! You will thank me.

Tänk att få ha levt runt 50 talet. När allt var så oskyldigt och killar faktiskt var romantiska. Cyklade tiotals km för att träffas. Romantik är något helt annat nu. Kärlek var något helt annat då. Få fara på danser, verkligen dansa. Drive-in bio. Hög i midjan-byxor. När det skulle frågas lov av flickans far. Ni vet vad jag menar. Så mysigt det måste ha varit.

Och ja,ja flera av er kommer att säga "nämen nog är killar romantiska nu också, nog är kärlek likadan nu som då" Säkert, men inte enligt min åsikt :)

Det var bättre förr.



SJUK-IGEN!

Jag skulle ju ljuga om jag skulle säga att jag inte är less på att vara sjuk. Har hunnit vara sjuk en helt del i vinter. Mer än vanligt. Min kära värd-mor säger att det beror på att min kropp är inte van med temp-ändringarna här, dom sker så snabbt. Vilket jag kanske kan köpa. Får ligga in hela helgen och vila. Tyvärr. Eller kanske inte så tyvärr egentligen. Kommer att raitta på 4 helger framåt så, kanske lika bra.


Killen var upp kl 5 i morn. Så han passar på att sova in nu.
Hoppas ni får en underbar helg!

USASSA PUHUTAAN SUOMEA

alltså ni sku ha hört mig igår. peppla som en marthatant på finska. det som bara flög ur mig. stod och diskutera med mina två finska vänner.. kändes så bra. varför kan det int vara så varje dag? grejjen är väl att så fort man är bekväm med folket och inte nervös så funkar det hur bra som helst. alltså jag är fortfarande helt förvånad vilka meningar som kom ur min mun, ord jag int ens kan. sko måst band in och vis åt kangas. haha. kangas, had ju nästan glömt bort honom. märklig människa det. egentligen påmimnner han lite om simon cowell i amerikan idol.

nu är mina naglar helt hemska igen. jag äter kalk och allt det där, men fast det så skivar dom sig och ser ut som nåt helt hemskt. biter inte ens längre. hittade annars min dröm "will you marry me" ring igår. den har t.o.m. mitt namn "emilia princess" yes please!


KONSTIG?

Så en fråga,
Vem annan än jag sätter lingonsylt på sin gröt?

Minns när jag yttrat att jag gjort detta har jag fått reaktionen i stil med "nämen hyyyi vem sku nu lägg de på gröten?? ingen gär ju så!" här gick jag och trodde det var vanligt. so, what say you?

RSS 2.0