PROV OCH LAPPSKOJS

Nu skulle jag gärna veta varifrån ordet "lappskojs" kommer ifrån? Och hur mycket sense gör det egentligen? Så gissa vad jag gjorde, JO jag googlade det ;)

"Lappskojs, lappkojs eller tidigare lappsko är en maträtt som förekommer i många länder och recepten skiljer sig åt. Ordet kommer från engelskans lobs-cou(r)se med osäker betydelse och var en rätt som många sjömän föredrog. I Sverige räknas lappkojs som husmanskost."

So there you go :) Haha.

Har prov imorgon om hur socialskyddet har uppkommit i Finland o.s.v..
Låter rätt trist va? Men jag måste säga att det är rätt intressant.
För en gångs skull är det intressant att läsa till prov!
(vi får se hur länge den inställningen håller ;))

Från och med idag gör M och jag vårt attempt till ett sundare liv. Ikväll sätts löpskorna på och vi får bara hålla tummarna att lungorna håller! Wish us luck.

REGN!

Allvarligt så börjar det nog ta på humöret lite det här regnet.. Hur kan det finnas så mycket regn?

När jag loggade in på Spotify imorse så föll ögona på Chris Browns "Exclusive" cd. Jag har alltid gillat hans musik, även fast han är en lite skitstövel. Sitter riktigt fint i regnet med lite "run it" och "wall to wall".

Till höstregnet hittade jag också denna passande låt! Lyssna gärna!

Vilken bild ska jag bjuda på idag?
Humm, denna kanske:




En fin höst i New York!

VASA PÅ NATTEN

Konstaterar att ju mer jag blåser i PEF mätaren, ju mer läser jag saker som: "ner med Astma, upp med livet!" & "Astma behöver inte hindra dig från att leva livet fullt ut!" "Astman är en del av dig"..

Jag är inte deppig, för jag vet att detta inte är "the end of the world" så att säga (OM jag nu får konstaterad astma) MEN! Kontrollfreak som jag är så hade jag inte planerat detta in i mitt liv och var inte beredd på det. Därför är det väl lite jobbigt att godkänna. Får väl köpa en sån "damaged goods" t-shirt. Tack och lov tycks detta vara en Astma som skippar en generation så mina barn inte behöver få det :)

Ska städa lägenheten från topp till tå nu, sen ska jag vara moraliskt stöd åt en kompis som ska pierca den där lilla flabben i örat, efter det ska jag på lunch till en annan god vän och sen börjar förberedelser för kvällen :) Har siktat in mig på en t-shirt och det borde jag väl nog kunna få tag på. Vi kommer börja kvällen med mat på Amarillo, yummy!

Nu ska jag börja plocka upp tavara och sätta allt på sig plats!

Här ska ni få se två jätte fina bilder på jag och mina killar:





SERIES

I tre dagar framåt kommer jag och min sambo vara fastklistrade i soffan!

Ikväll: HIMYM & 2½MEN
Imorgon: Criminal Minds
The day after tomorrow: Grey's Anatomy

Är sjukt excited över alla!

Steg upp alltför tidigt idag känner jag, har t.o.m funderat på att diska!

PROJEKT TIME

.. och regnet har hittat tillbaka!

Perfekt för en sån tråkig uppgift vi har framför oss ikväll! Fyra brudar från min klass ska komma hit ikväll och diskutera vårt projekt, roligt att dom kommer, men jag önskar vi sku få prata om något annat istället för ett skit tögit projekt! Men så är det nu, hoppas vi alla har en massa bra ideer :)

Jag fick inte ge nåt blod idag :/ Blev jätte upprörd på något vis, kan inte riktigt förklara. Jag blev bara ledsen. Man får inge ge när man är mitt i en läkarutredning, inte ens fast jag sa att det var astma och man nog får ge om man har astma. "Du kan bli ännu sjukade än vad du är nu" sa dom. Well, om en månad, DÅ får jag ge.

Annars alla ni O-blodare, snälla fara och ge blod, det är en bristvara på ert röda guld!

I Vasa är blodgivningen öppen må,ti,to 12-18 och ons,fre 11-16.
Läs mer HÄR!!






PLEASE MR. DOCTOR!

God morgon!

Hör ni, idag är det fru doktor på schemat. Mina lungon är fortfarande crap och dom tycks inte vill bli bättre, jag börjar t.o.m oroa mig för att det är något alvarligare på G, eftersom inga mediciner hjälper. Ni kan ju tänka på mig och hoppas på nån seg bakteria bara. (den har redan överlevt en dos antibiotika!) Haha, googlade just "evil lungs" för att ni sku få en bild hit med dom var för råa, så där från morgon.

MEN, vad jag kan visa åt er är bilder på mitt underbara kök:

to your left!


to your right!


denna är min favorit!

Nu är ju dessa inte nå riktigt bra bilder med det ger er en liten aning om hur det ser ut.
Vackert så.

Idag ska vi fara och ge blod också, my man and me.
Hoppas vi har blod som döger :)

Bye!

SAMBOLIV

Hej alla!

Nu ska jag skaka av sommaren och återgå till bloggandet. Har mest ro att sitta och skriva här om vädret suger, vilket det gör mest nu. Idag var faktiskt vädret riktigt fantastiskt!! Typiskt att man vakna mitt i Vasa då.

Skolåret har börjat bra! Jag har en bra klass, MEN vi har liiite mycket skit på gång nu redan. Man blir stressad bara av att tänka på det. Hujj! Projekt hit och grupparbeten dit (för att inte glömma alla individuella arbeten) puh! Det är underbart att fara hem emellan och riktigt andas. Tacka vet jag hem-hemma.

Att bo sambo är helt underbart! Haha, vi har det så jätte bra tillsammans. Såklart så krockar vi här och där men det reds nog ut fort, vi har båda tendens till jätte dåliga samveten, så ingen går och surar nå riktigt länge före ett förlåt kommer :) Min M är jätte duktig på att diska och laga mat, han är helt otrolig. Helt över förväntningarna. Har nog hittat en guldvärd karl jag!

Vår lägenhet då, jaaaaaa, den är ett kapitel för sig. Den är som ett egnahemshus, inte storleksmässigt men "finhetsmässigt". Jätte stort och fint kök! Nyrenoverad och fräsch. Knappt använd alls. WC är t.o.m perfekt. Vi hade nog tur som fick tag på denna. Får tacka töserna som bodde här före oss. Utan dom skulle vi inte bo här.. så TACK! Vi trivs super bra!

Haha, jag håxar nu att jag låter äckligt positiv.. Men så är det när man har det bra!
Snart kommer väl den fula verkligheten ;)

Skriver mer snart!
Kram!

RSS 2.0