sista november

kom hem ca 7:45 pm i går efter en underbar vecka i NC. hemresan gick riktigt smärtfritt, även fast vi körde den i ett sträck. tog ca 13½ timmar. hade en lång paus vid en vacker park som var just bredvid ett museum, pappa skulle tycka om det stället. vi får stanna där när vi far på vår roadtrip.

min första thanksgiving var jätte bra, bättre kunde man int ask for :) synd bara att dom flesta underbara människor som man träffar så ser man aldrig igen :/ det är det värsta. får se om jag kommer att kunna komma hem nå alls. blir tårögd redan när jag tänker på det. men då igen så vill en stor del av mig hem.. hem för att se om jag vill vara hemma så att säga. om inte så får jag väl ta och fara på nåt nytt äventyr :)

bara 30 dagar tills underbara söstra mii kommer hit nu.
ska börja planera allt så vi har fullspäckade dagar med en massa skoj.

hoppas ni alla hade en fin lillajul.
satt tårögd och ville vara hemma i lördags.
saknar min familj, min underbara, oersättliga familj..

grattis kära Ica på din dag!

dagen efter

t'day är det dagen efter thanksG. hade en riktigt relaxad och skön dag igår. börja med att kolla paraden i NYC och käka frukost. sen börja vi förbereda maten.. kl 4 så hade alla gäster kommit och allt var klart. så vi satte oss ner vi bordet, hade en sån där typisk "film" bön före maten. riktigt mysigt. sen käka vi allt på ca 20 min. och klaga över att vi åt för fort. alltså som jul hemma bara med kanel överallt :P riktigt mumsigt var det. ska börja fira mini-thanksG hemma sen. dock hörde jag på nyheterna i morse att man käkar ca 5000 kalorier när man äter thanksG middag. så det blir vätskediet flera dagar framåt. underbart ^^

nu blir det mera furniture shopping.
möbler <3

Tänkvärt

There's nothing a God can give to me that I can't give to myself
I put my beliefs in the things I believe and a God can take care of himself
There's not enough love in the world for me to think about wasting my time
It's not that I don't believe at all but I don't need a heavenly sign
I can achieve the things I need without getting down on my knees
I can respect your religion but I don't want to pay your fees
I don't want to hear you talk about things you think that I need
So don't help me back on my feet again until you can hear me plead

Just look in the holy book of crooks and tell me what you can find
All the rules and regulations made to manipulate your mind
Don't pretend that you're blind, just open your mind and study historical times

The bigger the loss
The bigger the cost
The bigger the cross and its crimes..


Whatever belief you belong to there's still always a reason to doubt
And there's always another opinion as to what life is all about
There's always a bigger dimension and a different point of view
So I don't want to try to change you that decision is up to you
Whatever your final choice is and however you chose to live
You better be happy for what you can get and happy with what you can give
There's only one thing to remember there is only one thing you can do
And that is to do unto others as you'd have others do unto you
!

NC

Sitter nu i ett underbart fint hus (R's mamma är inredningsdesigner). Hon är otroligt bra på det hon gör. Helt otroligt att se hur hon får saker att passa ihop. Man blir bara så imponerad. Jag skulle också vilja vara bra på det.

Resan ner hit gick riktigt bra. Starta på sönda förmiddan. Körde till DC och R's kompis där vi övernattade. Och låt mig berätta om han, partner i en lawfirm = pengar, bor ensam = ännu mer pengar. Han samla el-gitarrer, hade 30 st som var sån där specialmade. Han hade alla spelkonsoler du kan tänka dig. Hundratals filmer. 5 tv skärmar. Ett el tumset som han hade kopplat till ett såt därnt guitarhero spel så man kunde spela spelet på riktiga trummor! Så där lekte vi Metallica hela kvällen, jag körde Lars och han Kirk.. och OMG han har talang. Spela med bara utan noter eller nåt shit. Ingen hjälp av spelet heller. Lira alla gitarr solon som en gud. Verkligen synd att han inte blev upptäckt som ung. Helt otrolig talang. WOW vilket ös!! Så nu drömmer jag ju bara om att bli den nästa Ulrich och ha ett band. Det är en helt otrolig känsla att spela trummor. Och så är jag faktiskt inte fy skam kan ja säga ;) Så ja, han hade världens dröm-unkarls lya! Haha tänker fråg av honom om han behöver en städerska så kan jag flytta in dit och spela trummor i ett halvår eller nåt.. Kolla att eltrummor går för över 5,000€ hemma om man vill ha hela rubbet.. Euhm.. inte pengar som man gärna spenderar på nåt man inte ens vet om man kan bli riktigt bra på. Vi ska se.

Så i dag körde vi då ner hit till NC. Stanna vid en möbelaffär dit möbelfabrikerna skickar möbler som har små defekter. Så där kan man hitta underbara möbler jätte billigt som har en liten skråma på sidan som man kan fixa själv. Du kan få sängar som har varit flera tusen för nån hundring. Det fanns tyvärr inget som passa mina HPs i smaken dock. Så både i morgon och ons blir det flera möbelaffärer. Så sen på torsdag så är det Thanksgiving!! Excited. Very excited. Plus att jag har ett brev med mig som ska öppnas då ;) Nyfiken är jag (I&L's påhitt) Då fyller ju gulle gumman I också <3

Nej nu till det äntligen rutinlagda mag-rygg-arm passet.
God morgon dit antar jag väl!
Kram

01:29

I've run out of complicated theories
so now I'm taking back my words
I'm preparing for the breakdown

your t-shirt lost its smell of you
and I am still a mess
remind me why I decided this was for the best

because I miss you,
M

Kingston

Hmm, nu fick jag veta att jag kommer ha åtminstone en vecka ledigt extra i mars. P.g.a bröllop och sånt. Såå. Då börja ju Cindy och jag fundera vilken stad vi sku fara till. Vi sku ju föstås vilja besöka Californien och sånt men plånboken är inte så tjock när man är au pair. Någon av er som sku ha tips på nåt ställe? Inte så många som säkert ha varit hit men om ni vet om någon som rekommenderat nån stad här längs med östkusten. Kan int böri flyg nå långt inte. Peng- och tidsbrist.. Tacksam för vad som helst för tips.

Annars så ser jag väl sådär lagom rääso ut i dag.

Fly

Ser äntligen ut som att jag kommer få något vettigt ur detta år. Min host-mor har jobbar kompisar som är med i en frivillig-akutvårds grupp. Hon skulle kolla upp det åt mig om det finns behov av flera frivilliga. Tänk, där är mitt svar. Där är mitt "kall". Hoppas det går vägen och blir till nåt. Där kommer jag få motivation att träna ännu mera och upphålla mina kunskaper. Och jag kommer få träffa massor med folk. Sen när söstra mii kommer tar hon med min inträdes-bok. Jag skall se till att jag kan allt och har en kropp som jag kan lyfta och springa som en galning med. Bara finskan då som behöver jobbas på. Det smartaste skulle vara att flytta till nåt superfinskt ställe och jobba där under nästa höst när jag är hem.. Då borde ju finskan fixas. Hmm, nu börjar det ju låta som något.


Hmm, nu skall ja fortsätta sjunga
Bye

klagovisan

"Be very careful if you make a woman cry, because God counts her tears. The woman came out of a man's rib, not from his feet to be walked on. Not from his head to be superior, but from his side to be equal. Under the arm to be protected, and next to the heart to be loved"










Tänk på det ni!

Åh, i dag är en av dom dagarna då jag skulle kunna hoppa på ett plan vilken minut som helst och komma hem. Alltså ja, har hittat vänner här. Men det är alltid en sån påtvingad vänskap. Vi måste, för det enda som vi har är just, varandra. Okej, träffar massor med folk med jämna mellanrum. MEN dom flesta är ju tyskar då, surprise surprise. Och dom snackar bara tyska, bara. Så dom har ju sin lilla grupp där då, född utan nåsomhelst respekt eller manners. Plus att deras engelska är ju som den är p.g.a att dom bara snackar tyska. Dumma dumma barn. Finns undantagen som ljuvliga Bianca och några andra tyskar. Laura får vi ju inte glömma, en otrolig kvinna. Verkligen en genuin person. Så det är ju B och L då. B och L och jag. Vi har redan ett nickname "the three Musketeers". Vackert så.

Har saknar Martin mycket nu också. Han har under våra två år verkligen blivit en av mina bästa vänner. Han känner mig ut och in. Och han sprang inte i väg för det. Haha. Det är otroligt i sig. Som mamma sa i dag att hon saknar ljudet av vårt härjas från rummet. Hmm, saknar det jag också. Haha, när vi bråtist.. Och det sluta alltid med att jag skada M på något vis. Så satt jag och sura i nåt hörn i ca 5 min och sen var allt bra. Hmm många såna tillfällen har vi haft. Popcorn i skogen med älgflugor. M's ide för en mysig picknick, haha. Oj det är alltid roligt att tänka tillbaka på såna glada minnen. Hmm..

Saknar nära vänskap helt enkelt. Saknar att få vara bara jag. Utan smink och utan något. Bara jag. Dumma, fjantiga, fula jag. Cindy är nog den enda som fått vara med om det. Haha, undrar om hon har fått men för livet redan? Elo hur ere?

Åh, bara till gräva ner sig i boken jag fick av min mor. Hitta mig själv och bli självsäker och så siktar vi framåt bara.. Snart den 23.. that mean thanksgiving and one week vacation for meeeeeeeeee!! and loads of food. gonna be great!

american boy

om jag sku måst ta och flytta till Irland?
har ju alltid varit svag för den accenten, plus att naturen är wow-faktor där..
humm, nåt, om jag sku fara efter året här på nån slags språkresa.
drar i väg till Spanien eller nåt..
jaa det sku sitta riktigt fint faktiskt, dra i väg till Spanien på språkkurs.
där så har vi nästa vinters äventyr
borde nog verkligen lära mig nåt annat än CULOOO
och deras kultur, landet attraherar mig..

eller som Laura gumman brukar säga
"that is if I don't find a hot, great, 6'2'' guy who wants to marry me"
och vad är oddsen att det skulle hända på ett år?

fick paket hemifrån i går <3
ullsockor, carmolis, finrexin och annat bra
UNDERBART

hmm, det är väl allt för i dag det då
åh fredakväll, nu kanske?

dear God

please tell me that when you created Adam you didn't make him in your image. cause if you did, you should be embarressed! you should come down here yourself and punch each man on this earth (or like 80% of them) right in the face, cause God, they are behaving like ASSHOLES. and I don't think that was what you ment for them to do. you created men because us women, we need them. to be there, to be a good father, to be a good husband, to be faithful,  to make love to us, to respect and love us.. I mean is it actually THAT hard? I mean, it's not like we are asking them to give us all the stars in the sky or to buy us everything possible. we are asking them to love us, respect us and to BE THERE. and now instead they are players, they cheat, the hit their women, they lie, they disrespect, I mean, you name it and they are all doing it (or like 80%).. gah I'm so angry..

"Men are disgusting. Stop being such whores and thinking it is okay. IT'S NOT"


- the great Laura

and last, thank you for those wonderful 20% men that are treating women right. unfortunatly they are so few, only a couple of lucky women get them. if you have one of those 20% HOLD ON TO HIM.

Beijo

Yesterday was great! Once again.
@ Soma dancing to latin rythms..

"touched my heart as he took my hand,
and we danced to the rythm of the band
"

Mina fötter är svarta, skorna färga av sig.
Blev riktigt rädd när jag tog av dem i går.

Nästa helg blir det Sex and the City partyt med bar rygg ;)



Watcha say

okay I feel like I want to write in english t'day

yesterday was fabulous, went out for dinner with Laura @ cheescake factory
great food (looked lika a birdnest though) and great company!
we shared some redvelvet cake for dessert..
brought so much food home, you always end up doing that @ cheesecake
later on we met up with Helder and Bianca and ended up having a great evening.

t'night it's all SOMA
Calle Ocho m.m..
gonna be GREAT!

see u there ;)

Pitbull

hmm, fast hur manwhoreish än "hotel room sevice" är så kan jag int sluta lyssna på den.
den har så nice beat.

var på bio i går, "couples retreat"..
riktigt bra film faktiskt! bör ses.
väldigt lärorik också.

"that is messed up!"

detta stämmer verkligen

You are a Gemini

As a typical Gemini you talk a lot and you are never where you were five minutes ago. No one can tie the Twins down with a heavy cord and expect this sylph of the air to remain patiently waiting until the cord is tugged. More likely, you'll perform a Houdini-like trick and vanish before their eyes, leaving them with the cord. You are unpredictable, changeable as quicksilver, loving disguise and mimicry, fascinated for a little while with just about everything, quick to become bored and move on.

 

Gemini is the butterfly of the zodiac (some butterflies are smaller and nimbler than others, but they all fly). Of course there are Geminis who have become skilled at some particular study, art or profession. But even they must find variety within their chosen field.

 

Your sign is sometimes accused of being superficial and shallow. That's simply not true. Your mind is perfectly capable of depth and concentration, when necessary. It's just that if you spend too long on one thing, you might miss something else. And missing out on something potentially interesting is the next-to-worst thing that could happen to you. The worst is being bored.

 

Your restless mind seeks a broad and comprehensive spectrum of knowledge, and the further you pursue your education, the happier you're likely to be. You're the eternal student, from cradle to grave. You're interested in people (from a safe emotional distance), and will talk to just about anybody to hear a new point of view. There isn't any prejudice or narrowness in you; you're a true democrat at heart. A price must be paid, of course, for all these sparkling gifts. You may sacrifice the capacity for deeper relating in order to preserve your mobility. Yours is not a sign which likes heated emotional confrontations.

 

Geminis often joke about the things they feel most intensely about. If someone starts pouring out their deepest soul in grand, theatrical gestures, like the butterfly you're likely to fly away - through emotional disconnection if not literally. With all that knowledge clattering about inside your skull, you can sometimes be curiously blind about your own deeper feelings.

 

This is the least introspective of the signs, and it can take some very painful experiences to get you to sit down and deal honestly with all those messy emotions. And when you do, you're likely to observe and dissect your own feelings with the same detached curiosity with which you observe and dissect other people's. It's no wonder that so many Geminis are gifted writers. It's the spectator who sees most of the game.

 

Like a child, you're capable of having several distinct personalities. You can be tender, delicate, poetic and exquisitely attuned to the world around you. You're also capable of plunging into some pretty sour black moods, which, fortunately, rarely last very long, and are forgotten immediately afterward.

 

You hate being probed and questioned, although you're not averse to probing other people, and if you're expected to explain your behaviour, you're happy to make something up just to throw others off the scent. You're capable of practising big and little deceptions, both on others and yourself, if you feel too pinned down. But deep down, you have strong ethics, and you try to deal with people fairly.

 

Duty for duty's sake isn't your style, of course, and you like to travel light. If you're trapped in a morass of endless domestic duties or a boring job which doesn't stimulate your lively and curious mind, you'll either go to pieces in a mass of nervous fidgeting, nail-biting and paper-shredding, or you'll simply leave. Commitment can be difficult for you, even when you're deeply in love. It's not that you don't feel intensely, and you can remain constant in a good relationship for a lifetime. But you don't enjoy being nailed down to the earth. The butterfly brings joy and magic only if it's allowed to fly free.


ay mama

har blivit konstigt beroende av christina aguileras album "stripped" på sistone.. lyssnar genom det varje dag. walk away, can't hold us down och infatuation är mina favoriter. hallonte är något som fångar min uppmärksamhet nu också. kan ni tänka er, har knappt ätit nåt sen måndag. typ frukost på måndag, på tisdag blev det väl lite dinner. helt sjukt, jag är inte hungrig alls. det är väl en konstig period nu bara. lever på x-tina och te, haha vilket liv alltså! nå nästa vecka proppar jag väl i mig halva huset då.

det som jag vill ta hem härifrån är kindpussarna, så mycket mera personligt. dock kanske inte så smart nu i svineflu tider men va kan man? man kan snabbt visa då vem som är bra bekant och vem som verkligen räknas som en vän. jag kommer att ta det hem! bara så ni vet. haha, det är nog btw dags att börja ändra på finland lite nu. får bara höra överallt hur iskalla finnar är. "you are born with ice in your veins". jag brukar dock säga att jag är född med lite av sveriges sol skinande över havet. konstigt hur man lär mycket om sig själv när man är borta så här. när dom frågar mig " where are u from?" och jag säger Finland, "aah you're a finn" så rättar jag dom ALLTID med ett "nooonono I'm a swedish talkin' finn" är väldigt stolt över det! det jobbiga med det är dock att man alltid får förklara att Finland är tvåspråkigt blablabla för folk följer tydligen inte med på geografin. ah well can't blame them, en del finnar vet ju inte ens det så. okej, slutgnällt om nationaliteter.

sku behöv fara till outlets, behöver nya ck underkläder. har t.o.m tänkt köpa en ny sorts bh :O släppa taget om mina kära kappahl bhn. då måste jag också köpa nya toppar, för dom jag har nu passar bara med mina bhn från kappahl. såå, det gäller att vänta på lite cash. är lite knapert med det nu.

har ett träd utanför fönstret som ser ut som ett spindelnät.
hmm, jag glömmer lite varje dag hur man stavar svenska ord.
skrämmande

the end of an era

okej så ni vet och inte blir förvånade,
M och jag har tillsammans nu bestämt att vi tar en paus.
båda mår bättre så och vi vill leva livet bara..

som dom säger;

"If you love someone, set her free.
If she comes back, she's yours,
If she doesn't, she never was.. "


and we loved enough to let go..

inga kommentarer på detta tack!
det är inget att fundera över
vi mår bra!

kram på er

Helgen

Jaa ni, en underbart rolig helg har det varit.
Fredagen var helt klart bäst!
Var som ni troligen märkt vid det här laget på en Halloween fest @ SOMA.
Oj hjälp vilket ös!
Jätte trevligt med mycket fint sällskap.
Men det dåliga dock är att jag lyckades slarva bort 2 viktiga saker.
Min favorit Kalevala ring och min lilla röda första hjälp väska..
Blir så arg på mig själv när jag alltid ska tappa bort saker.
Nåja, vi kom väl hem en 5.30 på lördasmornen, så länge men tiden på festen räckte int alls till!! Skulle ha behövt 3 timmar till typ känns det. Massa lämna på oklart.
Haha och gulle Erik som tycker att det är sexigt när man pratar riktig äcklig mumintrolls-svenska.
Du är nog den första som gör det!

Lördan och Söndan sov vi bort, Cindy och jag. Men lika bra så..
Mådd nu int så jätte bra inte. Jag e lemin ännu i bena, dansa så mkt.
Hoppas det blir snart igen!

Nu ska jag sjunga lite till.

penso sempre em você


RSS 2.0