STENÅLDERN

Som en del av er vet så har jag och min värdfamilj levt utan el från torsdag till underbara idag när vi fick den tillbaka! Inget rinnande vatten, ingen värme, nät, telefon.. jaa NADA. Förra natten sov vi hela bunten framför brasan i vardagsrummet (hade tejpat för alla öppningar till resten av huset). Var liksom lite hajk feelis i miljonshus. Det händer inte varje dag måste jag säga. Men humöret var på topp och som sagt så har vi ju äntligen elen tillbaka nu så. Så nu sitter jag i min leijonat speltröja och inväntar matchen (I VÄRME!!). Hoppas på brons :)

Fick en hemsk känsla i dag. Kanske jag int vill komma hem heller? Vad har tagi åt folk? Börjar lite förstå C's angst nu. Vart har folk bråttom? Mmm, och som T sa "jag har ändrat så jätte mycket men många av mina vänner är samma som dom alltid var, hur skall det gå?". Så känner jag nog dock att det inte är, eller det beror på vem man talar om. Här märker man nog vem som är äkta vänner. Dom som finns kvar finns kvar. Resten, trist men sant. Är nog väldigt nervös inför att komma hem endå, drömmer om olika scenarion. T.ex. att hela Jeppis e tomt, eller att ingen vill ha hem mig. Eller att jag vantrivs med alla. Usch, spännande och skrämmande.

Nåja, bronsmatch coming up!
HEEJJA POJKA!

*PUSTAR UT*

Får igen tacka för att allt ordnade upp sig. Nån måst tycka att jag förtjänar det :) I dag får vi ju också tacka för ett brons, duktigt spelat av lejoninnorna! Skall försöka ge min blogg en "makeover" så det kan vara att ajg kommer vara out of business här emellan varven. Förlåt på förhand.

ARG IDAG

okej roliga nyheter i dag.. antingen betalar jag över 1000 dollar eller så får jag så lov att int simma nå i miami! alltså helst sku jag svära så he bara glöder men får ta till tårar ist.. folk blir int lika upprörda över det.

HOPPAS

jag tror hårt på att det var ett taktikdrag igår mot sverige. kan int tro att vi kuna sug sådär efter det perfekta spelet mot tyskland. vi testar på sveriges taktik som dom hade förra året. vi får en "lättare" semifinal och hoppas på att sverige blir utklassade av ryssland. för även om ryssland är bättre än sverige så är det inte den där pressen som det är med sverige. hoppas att dom tänkt så. haha dock vet jag inte hur det kommer se ut här om semifinalen är FIN-USA. det kan bli känsligt det. rätt roligt egentligen men om vi förlorar kommer jag få he såta i ansikte läääääääääng efteråt :P

GENTS

Alltså jag böri vara för gammal för allt raittas. Nåja, igår sa vi farväl till en till au pair, Tine. Det kommer bli tomt utan henne. Körde iväg till WP för att träffa henne efter middagen med mitt favoritpar. Hängde med henne och en grupp människor vid Haiku några timmar. Och jag blev bortskämd som få av en kille.. alltså alla finska män, LYSTRING! Ni måst böri ta er i kragen nu och lär er hur man beter sig som gentlemän. Den här killen då, vi hade träffast förr en gång men vi börja prat mer där på förfesten (efter han har hälsat tog han av mig jackan och erbjöd mig något att dricka). Vi satt och prata om en hel massa grejer. Sen så skulle vi ju iväg till Haiku, han hämtar min jacka och sätter den på mig igen innan vi går ut. Vi kommer till Haiku (vilket är en sushibar) han drar ut stolen, tar av mig jackan frågar igen om jag vill ha något att dricka. Sen börja vi prata om sushi och jag förklarar att jag aldrig ätit det förut (okej en sak måst ni veta, vi for INTE till Haiku för att äta utan för att vår grupp ville dit på drinks).. Han säger att "nämen då ska vi ju äta sushi då!" jag säger att jag inte är hungrig men han insisterar. Så han beställer en hel tallrik med olika sushi för mig att prova på. Ger mig allt jag behöver (behöver int ens hämta chopsticks eller servetter eller nå, innan jag hann tänka det hade han det framför mig). Så vi äter, sen så beställer han dessert (efter att ha frågat av mig noga vad jag gillar) Sen ville han bjuda mig på ett vinglas i en annan bar men tyvärr kunde jag inte stanna längre, plus att jag körde. Så han betalar allting, säger "thank YOU for the wonderful company", lägger på mig jackan igen, följer mig till bilen och avslutar med en kindpuss och ett "drive home safe". Alltså jag bara "WOW". Alltså killar, det finns inget sexigare och mer attractive än en man som vet hur man beter sig. Alltså jag blev som bara så paff, när man inte är van att alls bli behandlad på det där sättet så blir man som ännu mer "WOW". Näe, blir svårt att komma hem när man är van med männen här och hur dom beter sig. Hela den här datekulturen vill jag ha med mig hem! Och männen här är så självsäkra, utan att det blir för mycket, dom håller det på en sån nivå att det syns, men stör ingen. Som kvinna för man helt relax, säga vad man vill ha och dom sköter allt annat! Veckart så, vackert så. (Skall uppforsta mina söner till att bli så)

Nåja efter det for jag iväg till Peters och där var en annan grupp med kompisar. Hängde där till 4:30 och dunsa ner i sängen 5.. Usch är så trött nu att jag gråter inombords. Blir att somna om! FIN-SWE ikväll/natt då. Super excited!!

SOMMARNATT

när jag lyssnar på Peter Lemarc - Tess eller Tomas Ledin - "Pripps blå låten".. får jag en sån underbar känsla av sommar och barndom.. blir alltid tårögd, vilket underbart liv jag har fått ha. det doftar gräs och damm från vägarna som man cyklade på. det doftar "greve" och Annikas. jag ser Shobb och Chobb. minns alla äventyr. minns alla killar vi umgicks med (man var alltid stolt över att vara Forsbybo för vi hadd bästa pojka!). minns scout och alla fantastiska hajker vi har varit på. saknar skogen. minns Faffa, hur han alltid grejja på med något på gården när man cykla förbi, usch vad jag saknar honom. saknar hur lavabiln lukta. saknar hur Faffa dofta, oftast nå slags olja eller bensin och riktig karasveitt. saknar att söka efter Fammo och alltid hitta henne i grönsakslandet. Emma och Ella... minns villan och Torrholmen, alla villaavslutningar med kusinerna. (bärplockas med Löfholmas) ett starkt doftminne är också hur röd volvo doftar när det är super varmt i den. minns alla kalas. alla sönderskrapade knän. minns allt gälit vid grannens, lego och hot wheels. minns allt dumt vi jo vid "hämähäkkis" och vid skolan. minns mamma och hur gott hon dofta, hennes fina bruna hy. minns pappa komma hemcyklande på vägen och det där sättet han alltid sa hej på. Martin, Nina och Julia.. Reeta, Findus.. jaa, underbart. sku kunna fortsätta. men det blir ju bara till ett pylkalas för mig själv här då så nu slutar jag. all in all, en underbar barndom har jag haft. tack mamma och pappa för allt! ni är helt fantastiska. ord kan inte förklara.

och som Carola en gång sa:
"jag har det bästa framför mig"



AGAIN!?

Jag förbannar den dagen bihålor uppfanns! Jäklar då jag måsta bli sjuk en gång till. Det räckte tydligen inte med dom tre veckorna jag var sjuk runt jul. Det är nog bara så att jag är on the verge of breaking down completely. Har int träna sen lördags, jag riktigt känner hur magen växer tillbaka. Hela kroppen är liksom i panik. Nåja, 13 dagar så får jag ledigt.

ÅLDERN

Helgen på LI var perfekt! Det blev en helt del prat om ålderskris. Och igår när jag börja tänk efter tror jag verkligen att jag har en. Många tydliga tecken:

1. När jag kollar in killar tänker jag inte på vad jag vill ha, utan vad som är bäst för mina framtida barn. Som t.ex. kollar alltid in håret först (vill int att mina barn skall få mitt tunna gräsliga hår), därför bör killen ha tjockt, helst brunt/svart hår, lite lockigt. Och så är ju min största dröm att mixa in lite färg, kultur och nya gener i mina barn (lite latin rythms skulle inte vara helt fel plus att jag tror det skulle få mina hemska laktosgener att försvinna också). Vad killen gör är också en stor grej (skulle nog dö inombords om mitt barn skulle komma ut tondöv) alltså musiker välkomna!

2. När jag lyssnar på musik och t.ex. BFMV eller Saliva kommer på, byter jag snabbt för "he tar ju så sjukt i örona". Michael Bublé låter bäst just nu (skrämmande). Dock så passar mina 80's rockare bra ännu, tack och lov!

3. Har tagit det stora steget från stuprörs och köpt "flare"jeans. För att dom är bekvämare och jag kan ha lenkkare med dom!!! LENKKARE!? WFT did that come from??

4. Ser celluliter och åderbråck ÖVERALLT. Dock inga rynkor eller gråhår.

5. Krogen är inte skoj längre, bara en massa töntiga killar med lame raggningsrepliker. En Irish pub? Ja tack. Fast dricker, nej det gör jag inte heller längre.

Jag är på riktigt rädd.
Räddräddrädd

I den här farten kommer jag att end up som en 35 årig, fet, trist, Bublé älskande kvinna vars höjdpunkt av veckan är att på fredag mata sin katt och kolla The Notebook eller Dirty Dancing 2 och önska att mitt liv hade haft nån sån romantik och spänning.

Nej vill komma hem nu och börja studera vid Arcada. Få lite spänning på gång. För på riktigt, om jag lämnar hit kommer mitt liv se ut som ovanstående. Jag är hundra på det. Därför tror jag att jag har lite ångest.
Och det mest underbara med denna situation är att jag är ju inte ens 20 år ännu.
HAHAHAHAHA

bear with me guys, just bear with me

DEAR JOHN

haha, att ta hand om ett barn som har en ordentlig förkylning för första gången är rätt hillarious egentligen. jag skall förklara varför så ni int tror jag är helt sjukt i huvet och vill att plutten min ska må dåligt. när förkylningen börja och han själv int tyckt att det störd honom så mycket så roade han sig med att nysa så att dregel och snor sprätta i urringningen på mig och så smeta han ut allt och smätta så de klatcha bara och tyckt det var riktigt roligt. (den meningen blev sjukt lång, säkert tusen grammatiska fel) nåja jätte mysigt för mig var det int men :P nåja sen så har han börjat hosta riktigt mycket, massor med slem i luftvägarna. så när han hostar så smakar han på det som kommer upp och funderar vad det är han smakar på. haha ni sku måst se hans min. barn är så fantastiska när dom upptäcker saker.. men det värsta som finns är ju när hans hemska, elaka au pair ska torka honom runt näsan. hyi että var man är billig då. han var så sur på mig för en stund sen att det tog en heeeeel del kärlek för att make it up to him. nåja. jag sku vara rätt sur om jag int sku kunna snyt mig själv heller. hmm det var lite av mina upplevelser med ett sjukt barn. (längtar tills i morgon kl 5:30 SO BAD)

i morgon förvandlas shrekk till en prinsessa igen!!
(d.v.s jag far och avgrönar mitt hår)
sen så bär det av till C (förklaringen till rubriken)
haha, vi ska äta choklad/cherry glass i vit soffon :D

back to work!

SJUK BÄBIS=TRÖTT AU PAIR

Så arg, stressad och trött i går att jag t.o.m slog mig själv på käften för att inte riskera en rispa i "miljonshus väggen". Plus att dessa hus, hur dyra dom nu än är, dom är int värt någå. Sku kunna slå hål i väggen. Hmm undrar hur jag skall göra under OS för att int orsaka skada på mig själv eller väggar? Tror den där teorin om att Finland sku kunna vinna skiten sku vara en rätt så bra lösning.

Orsaken till dagens ilska är att hotell i detta land är helt värdelösa. I Europa, eller ska vi säga på turistorterna (Cypern, Canarieöarna, Spanien, Kreta m.m..) Så om ett hotell är 2 stjärnigt t.ex. så vet vi att det är ett helt ok rum men åtm vattenkokare m.m. Här i detta land så har int ens 3 stjärniga hotell det. Så man betalar så mycket mer för ett rum med en säng här än vad man gör hemma. I det rummet vi tänkt spendera Miami resan i, har inget förutom en säng, tv och badrum.. det betalar vi mer för än det rummet vi bodde i när vi var till Portugal (och i det rummet var det TVÅ rum plus ett fullutrustat kök, tvättmaskin, diskmaskin, ja you name it. balkong..) Så ni kan förstå att det är rätt irriterande att betala så mycket mer och int ens ha en vattenkokare!! Äh jag blir så less på det där landet. Vill hem till Europa. Och det var då dagens I-lands problem.

Som ni också förstår på rubriken är lillen min sjuk. Helt upp och ner. Vi får se hur denna dag går. Tror vi ska sikta på att sova mest i dag. Läsa lite Dr. Seuss. Sjunga lite.

Träningen går annars bra, har äntligen börjat se mina "Pink-muskler". Dom ska jobbas fram ordentligt. Tycker det är snyggt. Har jämfört bilden som jag tog för ca två veckor sen och det har ändrat en hel del, åtm ryggen är det stor skillnad på. Så tummen upp för ABS diet! Bara att fight to the finish nu så mina VS bikinisar passar.

Over and out

VANCOUVER

Kolla just in vårt hockeylag inför OS. Märkte att mina 3 älsklingspojkar är med i år! Jokinen, Selänne och Peltonen.. Blev så lycklig :D It really made my day. Det var väl allt jag hade att säga i dag..


TACK JONNY!

Har haft en sjuhelvetes dålig dag i dag.
Och det enda som fick mig att skratta var detta underbara klipp:



Vad vore jag utan mitt underbara släkt va!?  Ingenting..
ÄLSKAR ER! (saknar byggare bob jätte mkt i dag)

Varför denna dag blev som den blev har många orsaker faktiskt;
1 - Jag har int sovd properly på 4 nätter nu
2 - Min kära unge vägrar sova och bara knäller (major teeth issues)
3 - Jag har haft mensvärk hela dagen
4 - Jag kunde int träna i morse p.g.a ovanstående
5 - Jag måst på klubb i morgon och har int nåt att lägg på mig
6 - Mitt hår är grönt
7 - Och jag skälld ut en helt oskyldig person för allt det där

Det var väl allt tror jag.
Så ingen bra mix det där inte, inte alls.

Nu är jag iaf trött vilket är ett bra sign.
Ska utnyttja den lyxen och försöka sova.
Puss.



JÄKLAR

Snacka om att bli taggad alltså! Var just in på Victorias Secret och found myself 3 bikinis att ta South Beach med storm med!! Nu skåni ere leikki kaukana som mamma brukar säga! Skall träna röven av mig och beställa efter dom :D Nu tar vi och lägger till ABS och intervall cardio programmet en joggingrunda på morgonen. Så ska ni få se, hmm, ni ska få se ;) Senare.. när bilder från MIAMI kommer.. d.v.s i slutet av mars :) Ingen panik.. HAH

Godnatt
wohoooo

NATTSUDD


SUNBURN

Music expresses that which cannot be said,
and on which it is impossible to be silent.


FLASHBACK FORWARD

can't seem to sleep tonight either. have no idea what's going on in my mind or my body. no fullmoon, no nothing. but I still can't sleep goddamnit. "do I have anything on my mind? does anything bother me?" that's the question that I've asked myself thousands of times today and I don't know.. or actually I do know. jag är så jäkla less på sättet jag måste ta hand om killen på. sägar bara det, vill inte prata destomer om det på nätet. jag har inte hittat nåt hotell som vi kan bo på i MIAMI ännu, vilket fan betyder att jag inte ens vet om vi kan fara nu sist och slutligen. jag vill INTE bo på nåt jäkla hostel i ett rum med 6 andra människor som du inte vet något om. vill inte behöva fundera om jag kommer ha nå kläder kvar på rumme eller om jag kommer ha knark gömt i väskan när jag ska vara på semester. INTE! då kommer problem två, alla bra och "okej" prissatta hotell är bokade, d.v.s. vi måste boka ett dyrt hotell och hur ska vi få ihop det? plus att i detta "fantastiska" land måst man vara 21 för att bo på vissa hotell.. typiskt då dom som sku ha haft lediga rum, var okej prissatta och nära stranden. så det går inte så bra. nån som har vunnit på lotto nyligen och vila pröjsa hotell åt oss?

and sat I had my "one day of eating junk per week day" and I never should have let myself eat anything. so stupid. I know myself better than that. now I have been walking around all day thinking about chocolate, brownies, hamburgers, chips, ice cream, frosting, pancakes, fudge, makuunikarkki, don special.. yeah you name it. and I've been fighting this war in my head if I should eat some candy or not (cause there is choco in the pantry). I won over the crawings luckily, but it was close. I'm never eating junk again, never.

I really wanna sleep. really. but I just can't

thinking about my best friend, who is facing the most beautiful, fantastic, joyful day of her life and I can't be there to share her happiness. that kills me everyday. I don't wanna share from a far, I wanna be there. but I guess that ship has sailed. I wish you all the luck, I know you'll do great! I love you and I'll see you both soon..

also thinking about March 7th, when I'm gonna meet the man that I loved for 2 years.. the man that I saw fading away as the train left the station 6 months ago. I have no idea how I'm gonna feel, I have no idea how I'm gonna react.. all I know is that I'm scared, nervous, anxious, excited and happy.. all at the same time.

March and April will both quickly go by.
Dad, Mom and J will be here the first half of April (can't wait)
After that there is hardly anything left.
And then I'm finally gonna stand there,
mitt i Jeppis..

RESET

Okej, nu känner jag mig hel igen (Cindy-mätaren är full)..

Hoppas den håller länge denna gång, visserligen brukar den sjunka redan när hon åkt så vi ska se hur läng det tar innan jag far dit :) Vi hade så roligt i fredas när vi körd hem från festen.. Försökte komma på texten till "ner för en backe och över en bro.." ni kan tänk er med vår sjuka humos vad det blev till :D haha en massa flummm. Men roligt var det! Tack C för en skön, chill, bara vara helg! Love you

I fredas var vi på öppnings-festen för "Cabo". Basically det är samma klubb vi annars hänger vid, SOMA.. Men med nya ägare och ny interior. Riktigt bra fest, massor med folk.. Dock kändes det som vi var i ett avsnitt av "Jersey Shore" haha. Latinkillar som fistpumpa hela tiden och drog till sig en hel jäkla attention. Men som sagt, bra fest.. Hoppas det håller i sig och Cabo blir det nya "Porter House" men med mindre creeps.

Lördagen så sov vi länge, jag drog mitt dagliga cardiopass och sen tog vi hand om A på kvällen för mina HPn sku fara ut och äta. Satt upp länge då också och kolla filmer (eller ska vi säga jag kolla filmer, C sov mest, haha)

I dag har vi mest gjort ingenting.

Nu skall jag dra ett pass av något, duscha och sen i säng.
MIAMI getting closer and closer and my ABS are showing more and more
I LOVE IT!


RSS 2.0