BARN-IQ

Okej, jag vet jag har aldrig haft ett barn. MEN jag har hjälpt till uppforsta ett mindre syskon och kusiner och andras småttingar så jag anser att jag har kunskapen att uppforsta ett barn. (plus att amn suttit tusentals gånger och hört på när ens mor och hennes bekanta diskuterar uppfostran m.m) Så jag har väldigt lite tålamod med folk som helt enkelt är dum i hovho när det kommer till barn. Som t.ex inte ens har en mössa åt barnet (alltså barnet sitter i kärran i blåst med bara öron). Som fortfarande inte ger sitt barn vanlig mat (barnet är snart ett år). Och som nu vill skära ner på maten på kvällen för att barnet får gaser av mat och låter föräldern inte sova ifred. Barnet har inga hjälpmedel som t.ex en lära gå vagn. (för sånt är ju farligt). Barnets tänder skall inte borstas (för dom faller ju endå ut snart).

Och sist men inte minst, det viktigaste. Au pairen vet INGENTING. Kan ingenting. Förstår ingenting alls när det kommer till barn. Så alla råd och hjälp vi får så skiter vi i! Och alla råd som hon har gett så nekar vi fullt och fast med sen några veckor efter kommer vi mirakulöst på dom själva.. "Varför har vi inte tänkt på det förut?"

Kommer sakna ungen, jo. Jobbet? Absolut inte! Vet inte vart det kommer braka iväg efter jag far hem. Nåja, färdigt klagat. Nu tuggar killen på sina tår. Dags att fara ut! Hejdå

Kommentarer
Postat av: Annika

Nej men kära nån! Att inte ens borsta tänderna? Hur ska han få det som en rutin annars och inte hata det sen när de "riktiga" tänderna kommer? O vem vill nu gå runt med ruttna tänder? Han ska ju ha dem i många år ändå. Är en lära gå vagn för farligt? Livet är ju farligt, ska han inte få gå ens för han kan ju trilla och slå sig. Bäst att ligga ner tills han är sådär runt 80 år. Stackars barn, och stackars dig som bara får se utan att kunna göra nåt.

2010-05-02 @ 15:31:52
URL: http://annikahelene.blogspot.com
Postat av: SusanneL

Du e i en knepig situation. Du har människokärlek, vårdande och kunskap att ta hand om andra inne i dej. Vissa föds med det, andra får det aldrig, inte ens då de blir föräldrar...

Att uppfostra ett barn är inte lätt. Men att inte lyssna på andras råd är dumt! Man kan ha mera erfarenhet av barn då man e under 20, än då man närmar sig 40. Detta har ju inget med åldern att göra, utan med livserfarenhet.

Konstiga principer och konstiga tankar, för oss självklara saker, hur vi klär, matar, sköter och leker med ett barn....

Underbart Emmi att du fått se såå mycket och reagerar så starkt :)) Längtar tills du e hemma igen!

Kram



2010-05-03 @ 09:10:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0